Sort by
Sort by

Звернення Генерального директора Nestlé в Україні та Молдові

Alessandro-Zanelli

Дорогі, друзі! 

З великою гордістю ділюся з вами звітом зі cтворення спільних цінностей та cталого розвитку Nestlé в Україні та Молдові й результатами, яких ми досягли спільно з командою у 2019-2020 роках. 

2020 рік був дуже незвичайним, але ми не дали ані пандемії, ані іншим зовнішнім факторам зупинити нас на шляху до досягнення не лише наших бізнес цілей, але й і у нашій допомозі суспільству. Ми в чергове пересвідчилися наскільки правильними та своєчасними є наші ініціативи зі створення спільних цінностей. Головним завданням у  2020 році  компанії Nestlé в Україні і Молдові була організація безпечної роботи під час карантину наших фабрик та офісів, допомога громадам та медичним закладам необхідним обладнанням, підтримка продуктами харчування тих, хто потребував цього найбільше, допомога кафе і ресторанам у час карантину. Незважаючи на безпрецедентні виклики, зумовлені пандемією, у 2020 ми не лише активно продовжували впроваджувати наші ініціативи, а й розпочали нові проєкти спрямовані на створення спільних цінностей та сталий розвиток.  

Ми продовжуємо свою діяльність й створюємо більш корисні продукти для раціонального харчування кожної родини

Покращення рецептури продуктів та вдосконалення методів виробництва - один з наших основних пріоритетів. Ми розуміємо, наскільки важливе питання збалансованого харчування, адже це безпосередньо впливає на здоров'я людей. Разом з тим, збалансоване харчування є основою тривалого й здорового життя. Важливим досягненням Nestlé в Україні в період 2019-2020 років є ініціація законопроєктів в рамках співпраці з Міністерством охорони здоров'я України про обмеження споживання трансжирних кислот в харчових продуктах та затвердження переліку тверджень про поживну цінність продуктів та їх користь для здоров'я.  

Ми пишаємося своїм досягненням з вдосконалення рецептури вермішелі швидкого приготування "Мівіна" на нашій фабриці у Харкові. Відтепер в процесі виробництва вермішелі замість пальмового стеарину використовується високоякісна українська соняшникова олія.  

Ми продовжуємо активну освітню діяльність задля популяризації здорового способу життя та раціонального харчування для дітей. Освітня ініціатива "Абетка Харчування" стала онлайн-проєктом, що дозволив залучити ще більше школярів, їх батьків та вчителів. Станом на кінець 2020 року понад 1 800 000 дітей 13 000 вчителів долучилися до освітньої ініціативи. 

Розвиток українських агровиробників та впровадження практик сталого розвитку в сільському господарстві 

Наша компанія виступає амбасадором стійкого розвитку сільського господарства в Україні. Нещодавно Nestlé ініціювала старт глобальної ініціативи "Generation Regeneration", що має на меті - захищати, оновлювати й відновлювати природні екосистеми. В світлі цієї новини, ми з гордістю розповідаємо, що в рамках проєкту "Господар" наприкінці 2019 року Nestlé в Україні спільно зі Швейцарським бюро співробітництва, Бернським університетом прикладних наук і Сумським національним аграрним університетом започаткували ініціативу з фокусом на відновлювальні продовольчі системи. Ми залучили 8 фермерських господарств, які є постачальниками сировини для наших фабрик, до впровадження практик кліматично нейтрального ведення сільського господарства задля стимулювання розвитку регенеративних систем харчування в масштабі. Наша мета - спільно з фермерами забезпечити регенеративні практики для відтворення біорізноманіття, підвищення родючості ґрунтів й збереження тварин. 

Заміщення імпорту й локалізація сировини для виробничих потужностей є частиною наших глобальних зобов'язань. На сьогодні наші фабрики в Україні для виробництва продукції використовують 75% української сировини та пакувальних матеріалів.     

Nestlé в Україні сприяє розвитку молоді та допомагає у побудові професійних навичок 

Ми продовжуємо глобальну ініціативу Nestlé Needs YOUth та допомагаємо молодим фахівцям розпочати їхню кар'єру й зробити перші кроки до професійного успіху. 

В період 2019-2020 років наша компанія працевлаштувала 1022 молодих фахівців (віком до 30 років) та залучила до програм стажування 413 юнаків та дівчат. Ми організували 106 освітніх заходів і 178 працівників компанії взяли участь в наставництві для студентів та молодих спеціалістів. 

Покращення добробуту працівників, підтримка культури різноманітності й створення рівних можливостей для кожного 

Важливим результатом 2020 року є підтримка гендерної рівності в компанії. Ми робимо постійний гендерний аналіз економічної рівності чоловіків та жінок в компанії, щоб підтримувати баланс. На сьогодні 56 % керівних посад у компанії обіймають жінки. 

Не менш важливим для нас досягненням є соціальна підтримка працівників компанії та створення культури залученості серед працівників. Наші працівники для нас надзвичайно важливі і ми робимо все, аби умови праці були гідними, а саме: конкурентоспроможна заробітна плата, додаткові винагородження, безпечні умови праці, гнучкий графік роботи, підтримка балансу між працею та відпочинком. 

Кожні 2 роки ми проводимо опитування "Nestlé і Я". Це чудовий інструмент, який допомагає отримати розумінння про нашу роботу й допомагає нам дізнатися думки співробітників, їх коментарі та відгуки щодо майбутніх планів та бізнес-амбіцій, лідерства й цінностей, які пропагуються в компанії. Важливо зауважити, що всі дії з покращення розроблені та впроваджені в компанії спільними зусиллями наших колег. 

Нульовий баланс вуглецевих викидів до 2050 року  

Ми поставили перед собою амбітну та безкомпромісну ціль: на 50 % зменшити викиди парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, й до 2050 року досягти нульового балансу викидів.  

Наша компанія активно рухається до скорочення викидів на кожній ділянці створення нашої продукції. До 2025 року все наше пакування буде придатним до повторного використання або переробки. При цьому ми розуміємо, інноваційне пакування не вирішує проблеми поводження з відходами в Україні. Саме тому Nestlé в Україні займає проактивну позицію, і лідирує процес зі створення системи розширеної відповідальності виробника (РВВ) в Україні, що дозволить організувати інфраструктуру збору, сортування та переробки усіх типів відходів упаковки на національному рівні. Також ми започаткували наш власний пілотний проєкт Маяк (Lighthouse): впровадження практик сортування й переробки відходів задля збору даних й тестування системи РВВ на прикладі трьох містечок Київської області. 

Заходи щодо боротьби з пандемією COVID-19 

Як вже було зазначено, у 2020 рік - спричинив небачені досі виклики які, вплинули на життя кожного.  

Ми в Nestlé не могли залишатися осторонь. Понад 800 тисяч одиниць нашої продукції було спрямовано лікарям та людям, які потребують допомоги. Завдяки нашій підтримці 12 лікарень у Києві, Харкові, Львові, Вінниці та на Волині отримали необхідне медичне обладнання та засоби захисту. 1700 кілограмів корму було передано літнім людям - власникам домашніх тварин. А в межах програми підтримки малого та середнього бізнесу "Завжди відкриті для вас" протягом 3 місяців ми підтримали майже 500 закладів безкоштовними рестарт-наборами, які допомогли власникам маленьких кафе та ресторанів швидше відновитися після карантину.

Як підсумок сказаного хочу додати, що діяльність нашої компанії щодо створення спільних цінностей виходить далеко за межі поняття "робити добро". Ми створюємо спільні цінності в тих напрямках, де маємо найбільший досвід та експертизу й можемо бути найбільш цінними для суспільства.  

Я щиро дякую всій команді Nestlé в Україні та Молдові та нашим партнерам за плідну співпрацю! Ми зробили це як одна команда, що лідирує та перемагає #oneteam Leading &Wining! 

Наше зобов’язання - створювати цінність та робити свій внесок в розвиток українського та молдовського суспільств. З радістю запрошую вас усіх ознайомитися з деталями результатів та досягнень нашої компанії.

З повагою,

Алессандро Дзанеллі
Генеральний директор Nestlé в Україні та Молдові