Незалежно від того, чи маєте ви багаторічний досвід роботи або щойно закінчили навчання, у Вас є можливість знайти роботу в Nestlé. Шукайте роботу тут.
Як ми забезпечуємо безпеку продуктів харчування
Якість та безпека наших продуктів – наші головні пріоритети. Нижче наведемо деякі кроки, які ми робимо, щоб гарантувати, що продукція Nestlé, яку ви купуєте, безпечна для споживання.
Матеріали
Наш підхід до безпеки харчових продуктів охоплює весь ланцюжок поставок, від фермерів і постачальників. Ми дотримуємось суворих правил закупівель та аудиту постачальних процесів, щоб переконатися, що сировинні матеріали, які ми обираємо, безпечні та високоякісні. Це включає визначення спеціальних технічних вимог до матеріалів, які ми використовуємо, і перевірку їх відповідності найсуворішим нормам і новітнім науковим знанням. За будь-яких невідповідностей, ми їх відкидаємо.
Підготовка
Усі наші виробничі потужності, в якій би частині світу вони не знаходились, розроблені для виготовлення продукції за найвищими стандартами якості та безпеки. Це включає запобігання потраплянню сторонніх часток до продуктів, управління алергенами і боротьбу зі шкідниками. Всі наші заводи побудовані відповідно до чітких необхідних умов стосовно забезпечення чистою і безпечною водою, фільтрації повітря, а також будь-яких матеріалів, які контактуватимуть з харчовими продуктами, щоб гарантувати, що матеріали, обладнання і виробниче середовище розроблені та придатні для виготовлення безпечних продуктів.
Ми ретельно керуємо потоками інгредієнтів та продуктів до та з наших заводів та забезпечуємо правильне розділення сировини та готової продукції. На наших заводах є спеціальні зони, обладнання та посуд для різних інгредієнтів для запобігання перехресному забрудненню. Ми дотримуємось сертифікованих стандартів очищення та санітарії на кожному етапі виробництва, наші співробітники проходять навчання, щоб повністю дотримуватися принципів гігієни харчових продуктів.
Обробка
Наші рецепти та методи обробки підкріплені науковими розробками для забезпечення максимальної безпеки продукції. Ми готуємо продукти в таких кількостях, які забезпечують належне та співрозмірне дозування поживних речовин, щоб уникнути будь-якої шкоди, пов'язаної з надмірним або недостатнім дозуванням. Ми обробляємо продукти за оптимальних температур, щоб зберегти їх поживну цінність, але видалити небезпечні мікроорганізми і запобігти утворенню хімічних забруднювачів.
Тестування
Перед тим, як партія продукції залишить один з наших заводів, вона повинна пройти тест, який підтверджує, що вона безпечна для споживання. У Nestlé ми проводимо більше 100 мільйонів тестів на рік, щоб перевірити відповідність продукції внутрішнім і зовнішнім стандартам, у тому числі тестів на наявність шкідливих сполук або мікроорганізмів у матеріалах, які ми використовуємо, тестів навколишнього середовища, в якому ми працюємо, а також наших продуктів.
Ми не тестуємо нашу продукцію, щоб перевірити, що вона безпечна. Ми робимо це, щоб переконатися, що так і є. У нас дуже багато суворих механізмів контролю для гарантії безпеки, тому до того часу, як ми досягаємо заключних етапів тестування, ми вже абсолютно впевнені, що готовий продукт є безпечним.
Упаковка і транспортування
Коли ми випускаємо продукцію з заводу, ми також повинні впевнитись, що вона досягає місця призначення в найкращому стані. Для охолоджених або заморожених продуктів, це також означає, що ми повинні гарантувати зберігання та транспортування за правильної температури.
Упаковка грає важливу роль в забезпеченні збереження безпечного стану продуктів до моменту покупки споживачем. Вона також містить чітку інформацію про те, як готувати, зберігати і використовувати продукт, інформацію про компоненти, а також будь-які алергічні ризики.
Ми також переконуємось, що дата закінчення терміну придатності та строк придатності продукту вказані правильно, щоб споживачі розуміли, коли продукт ще можна вживати і коли він вже не буде придатним до споживання. Це також допомагає уникнути появи непотрібних відходів.
Упаковка також допомагає забезпечити можливість простеження на наших заводах. Ми використовуємо унікальні коди партій, які вказують нам, коли саме продукт був виготовлений, які інгредієнти до нього увійшли, а також походження цих інгредієнтів.
Управління ризиками
У нас є система раннього попередження, яка допомагає визначати сигнали, які можуть перерости в проблеми. Чим раніше ми зможемо визначити потенційні проблеми, тим краще ми зможемо запобігти їм або керувати ними.
Продовольча безпека ніколи не є статичною. Постійно змінюються очікування, змінюються правила і наші наукові знання також змінюються. Ось чому ми постійно вдосконалюємо процедури і ділимося своїм досвідом з безпеки харчових продуктів з іншими представниками промисловості, зовнішніми органами влади та нашими споживачами.
Додаткова інформація
Nestlé Quality Policy
http://www.nestle.com/asset-library/documents/library/documents/suppliers/quality_policy_nestle.pdf