Сім порад з приготування безпечної їжі

Ми маємо сертифіковану Систему контролю безпеки харчової продукції, яка дає нам можливість гарантувати безпечність продуктів Nestlé, які ви купуєте, та контролювати якість від етапу відбору матеріалу до його обробки та пакування.

Основні правила харчової гігієни, які допомагають виробникам забезпечити якість та безпеку, також можуть бути використані і вдома. Пропонуємо вам сім порад з приготування безпечної їжі на вашій кухні.


1. Ретельно обирайте рецепти




Коли ви вирішуєте, що саме приготувати для вашої родини або гостей, необхідно впевнитись, що ви знаєте, чи має хтось з ваших гостей харчову алергію, чи дотримується спеціальної дієти або інших обмежень. Оберіть рецепти, які забезпечать необхідні поживні речовини в потрібних кількостях для вашої родини та друзів.
У Nestlé наші рецепти науково розроблені, що дозволяє створити найбільш безпечний продукт.


2. Ретельно обирайте інгредієнти




Безпечне харчування починається з джерела продуктів. Переконайтеся, що продукти, які ви купуєте, свіжі та мають дійсний термін придатності. Не забувайте ретельно мити фрукти та овочі, використовуючи чисту воду.

Ми тісно співпрацюємо з фермерами та постачальниками, щоб переконатися, що вони виробляють безпечні, високоякісні сировинні матеріали для нас, які ми використовуємо для виготовлення нашої продукції.


3. Мийте руки




Мити руки – порада настільки ж ефективна, наскільки й проста. Перед приготуванням їжі, переконайтесь, що ваші руки чисті, а всі поверхні та обладнання, яке ви будете використовувати, продезінфіковані.

Ретельно очищуйте та дезінфікуйте робочі поверхні, дошки та обладнання перш ніж почати готувати їжу і після їх використання для приготування сирих продуктів. Це важливо для уникнення розповсюдження шкідливих мікроорганізмів.


4. Не змішуйте продукти




Під час приготування їжі пам’ятайте, що сире м'ясо, птицю та морепродукти необхідно відділяти від інших інгредієнтів і не використовувати один і той самий ніж або посуд для їх приготування.

На виробництві ми використовуємо спеціальне обладнання та посуд для різних інгредієнтів, щоб контролювати мікробіологічні та алергенні питання.


5. Готуйте ретельно




Кулінарія не тільки допомагає зробити так, щоб їжа добре смакувала; вона також може вбити будь-які небезпечні мікроорганізми.

Переконайтеся, що ви готуєте їжу за правильної температури. Важливо також не переварити їжу, щоб уникнути знищення поживних речовин та запобігти утворенню шкідливих речовин.


6. Зберігайте продукти за безпечних умов




Вдома, якщо ви готуєте більше ніж,вам необхідно на один прийом їжі, охолоджуйте залишки настільки швидко, наскільки це можливо перед тим як відправити їх на зберігання у холодильник у герметичному контейнері. Використовуйте приготовану їжу протягом двох днів і переконайтеся, що ви розігріваєте її не до надто гарячої температури.

Правильний процес охолодження їжі допомагає зупинити розповсюдження шкідливих бактерій. Охолоджені продукти, які ви щойно дістали з холодильника, тримайте протягом найкоротшого часу під час приготування. Завжди зберігайте сирі та готові страви окремо, в тому числі пакувальні матеріали для готової їжі.

Важливо також не залишати готові страви, наприклад, салати або десерти, за кімнатної температури.


7. Діліться своїми порадами




Ми всі можемо зробити свій внесок у забезпечення безпеки харчування шляхом поширення і застосовування цих принципів щодня. Ви можете навчити членів вашої родини елементарним принципам гігієни харчових продуктів.

Ми поширюємо наші знання про безпеку продуктів харчування серед інших представників промисловості, зовнішніх органів влади і наших споживачів.

Упаковка наших продуктів містить чітку інструкцію щодо зберігання та використання продукції, а також інформацію щодо будь-яких алергічних ризиків.

Більш детальна інформація з безпеки продуктів харчування за посиланням: WHO food safety

Сім кроків до безпечної їжі