Sort by
Sort by

Сирники з кукурудзяного борошна

Інгредієнти:

Сир – 300г
Борошно кукурудзяне грубого помелу – 3 столові ложки
Цукор коричневий – 1 столова ложка
Кориця мелена – ½ чайної ложки
Яйце куряче – 1 шт.
Цедра лимонна – 1 столова ложка
Екстракт мигдалю – 1 чайна ложка
Варення на ваш смак

Приготування:

  1. Сир викласти в глибоку миску. Розбити яйце і додати до сиру. Всипати цукор і розтерти сир з цукром і яйцем в однорідну масу.
  2. Додати цедру лимона, знову ретельно розтерти. Влити чайну ложку мигдалевого екстракту і все перемішати.
  3. Додати мелену корицю і дві столові ложки кукурудзяного борошна грубого помелу. Ретельно перемішати масу, тісто має вийти досить щільним і не липким.
  4. Сформувати з тіста акуратні круглі сирники. У тарілку або миску насипати трохи кукурудзяного борошна і обваляти в ній кожен сирник. Надлишки борошна струсити назад у миску.
  5. На широкій пательні розігріти олію і обсмажити на ній сирники з обох боків до появи рум'яної скоринки. Перекласти готові сирники на блюдо.
  6. Оберіть варення за смаком і подавайте сирники на стіл, поки вони ще теплі.

*Порада. Кукурудзяне борошно в суміші із сиром робить тісто одночасно щільним і еластичним, воно прекрасно ліпиться, у готовому вигляді має чудовий вигляд і смак.

 

Смачного!:)