«Світоч» шукає таланти

Музична компанія «Світ класичної музики» започаткувала міжнародний конкурс скрипалів у Львові за участю всесвітньовідомого українського скрипаля Олега Криси та за підтримки солодкого бренду

Видатний львів’янин Олег Криса – музикант із світовим ім`ям, професор Істменської музичної школи у Рочестері (США) вже багато років мешкає за океаном, проте свій життєвий та творчий успіх пов`язує саме з Україною. Тут, у Львові, він навчався музиці, тут познайомився із своїм вчителем – геніальним Давидом Ойстрахом, тут став першим завідувачем кафедри скрипки Київської консерваторії та почесним професором Львівської музичної Академії.

«Моя концертна і педагогічна діяльність, членство у журі багатьох престижних міжнародних конкурсів скрипалів, переконали мене у безмежному таланті українського народу. Однак завжди мені щеміло в душі, коли я порівнював можливості молодих українських музикантів з їхніми ровесниками з Європи, США чи Японії. Яка несправедливість криється у тому, що для молодих талантів з України здебільшого через фінансові причини є недоступним більшість престижних конкурсів світу!», - так пояснює маестро своє рішення заснувати в Україні престижний міжнародний конкурс молодих скрипалів-віртуозів, який дасть шанс нашим музикантам показати себе світу на рідних теренах – в Україні.

Ініціатива знаменитого львів`янина була підтримана найвідомішим львівським брендом «Світоч». З 24 жовтня по 3 листопада в приміщеннях консерваторії та філармонії Львова за підтримки торгової марки «Світоч» відбудеться перший Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси.

«Світоч» відроджує сімейні та культурні цінності України, особливо, коли мова йде про серце кондитерського бізнесу – Львів. Це місто завжди було і залишається беззаперечним осередком української духовності та національної ідентичності. Українські музиканти та виконавці надзвичайно талановиті, проте їм часто бракує популярності. Конкурс скрипалів має на меті надихнути молодь України, а також всього світу йти за своїми мріями, досягати цілей та розвиватись. Завдяки міжнародному конкурсу пошириться слава про українських композиторів, молодих музикантів та мистецтво в цілому.

Ніхіл Чанд, керівник кондитерського напрямку Nestle в Україні: «Ми із задоволенням прийняли пропозицію стати генеральним спонсором конкурсу. «Світоч» – класичний український солодкий бренд. Для нас – це можливість сприяти розвиткові культурних цінностей в Україні, зокрема – продовженню традицій високого мистецтва в молодому поколінні. Ми також запровадили конкурс для молодих обдарованих українських композиторів – створити музичний твір, натхненний шоколадом «Світоч», що може стати фірмовою музикою бренду й надихатиме наступні покоління українців».

Участь у конкурсі скрипалів може взяти кожен молодий виконавець-віртуоз віком від шістнадцяти до двадцяти восьми років незалежно від громадянства. Конкурс відбуватиметься у три тури та завершиться гала-концертом переможців. Судити молодих виконавців буде представницьке журі, до складу якого увійшли найкращі скрипалі, педагоги України та світу: Кшиштоф Якович (Польща) – професор музичного університету ім.Шопена в Варшаві та музичної академії в м. Осака, Сачіка Мізуно (Японія) – професор музичного коледжу в м. Сензоку, концертмейстер Йокогамського камерного оркестру «Віртуози», Герхард Шульц (Австрія) – професор Віденського музичного університету, Матіс Вайцнер (Франція) – професор Паризької і Ліонської консерваторій, Валерій Ворона (Росія) – професор, директор московського музично-педагогічного інституту ім. М.М.Іполітова-Іванова, президент асоціації «Російське виконавське мистецтво», Анатолій Баженов (Україна) – професор Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, Ігор Пилатюк (Україна) – професор, ректор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенкаі.

Голова журі – Олег Криса
Призовий фонд конкурсу складає близько 900 тисяч гривень.
Всі заходи в рамках конкурсу – вільні для глядачів

Засновник конкурсу - мистецьке об’єднання «Світ класичної музики».

Партнери – авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», львівський готель «Леополіс», ПрАТ «Компанія Ензим», тижневий журнал «Країна», радіостанція «FM Галичина».

Дізнатися всі деталі про конкурс Олега Криси можна на офіційному сайті: www.olehkrysa-competition.com