Sort by
Sort by

Фундація "Схід-Захід" спільно з Nestle в Україні продовжують підтримувати лікарні Харківщини

В межах масштабної програми, покликаної підтримати українське суспільство та медиків у боротьбі з пандемією COVID-19 та її наслідками, харківські медзаклади отримали від компанії Nestlé в Україні чергову допомогу.

Back to Press releases

Компанія Nestlé в Україні вирішила надати фінансову допомогу медичним установам України ще на самому початку пандемії COVID-19, у квітні 2020 року. В компанії вважають обов'язком докладати максимум зусиль, щоб гарантувати допомогу та захист працівникам медичних закладів, які щодня борються з COVID-19 і рятують життя українців. Першим проектом компанії Nestlé в Україні разом з громадською спілкою "Фундація "Схід-Захід", стала допомога КНП ХОР "Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня" та Харківській міській філії Харківського обласного лабораторного центру МОЗ. За пропозицією Харківської обласної державної адміністрації, в межах програми допомоги компанії Nestlé в Україні, спрямованої на боротьбу з наслідками поширення пандемії COVID-19 у Харківській області, були придбані засоби особистого захисту та високоякісне медичне обладнання. Загальний обсяг перерахованих на рахунок Фундації коштів склав 1 млн грн.

Алессандро Дзанеллі, генеральний директор Nestle в Україні та Молдові, заявив: "Компанія Nestle дбає українське суспільство та зокрема громади, де ми ведемо свою операційну діяльність. У такі часи ми продовжуємо керуватися своєю метою і цінностями - покращувати якість життя та сприяти здоровішому майбутньому. Ми вважаємо, що найбільшим нашим внеском на користь українського суспільства буде наша постійна підтримка місцевих громад та медичних закладів України. Ми готові підтримати тих, хто безутомно і повсякденно бореться з поширенням вірусу".

Всього через декілька місяців після першого проекту, Nestlé в Україні вирішила надалі розвивати програму підтримки працівникам медичних закладів, зокрема і в Харківської області. Цього разу зосередилися на захисті саме тих працівників, які щодня контактують з хворими на COVID-19 - лікарі опорних лікарень, медичні сестри, санітари.

Цього разу Nestlé в Україні спрямувала близько 630 тис. грн. на закупівлю захисних медичних костюмів, бахіл, шапочок, медичних рукавичок, одноразових масок, респіраторів, дезінфікуючих засобів для рук та поверхонь. Допомога надійде до 6 лікарень Харківської області, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

"Компанія Nestlé в Україні є зразковим прикладом соціально відповідального бізнесу. На сьогодні COVID-19 ще не переможений, а чекати рятівних вакцин українцям доведеться ще не один місяць. Хвороба, нажаль, не чекає і щоденна статистика про захворілих та померлих від COVID-19 тому підтвердження. Ми пишаємось та дуже цінуємо довіру і підтримку, яку нам надає всесвітньо відома компанія Nestlé. Ми дуже вдячні особисто генеральному директору Nestle в Україні та Молдові Алессандро Дзанеллі за все, що він робить для наших лікарів в ці важки дні боротьби є пандемією", - зазначив голова правління громадської спілки "Фундація "Схід-Захід" Володимир Косенко.

Крім того, Nestlé в Україні продовжує й надалі забезпечувати безкоштовне постачання продуктів харчування та кормів для домашніх тварин літнім людям та малозабезпеченим українським родинам, співпрацюючи з міськими та регіональними органами влади.