Sort results by
Sort results by

Вчені Purina® винайшли інноваційний підхід до зниження кількості алергенів у котів

nestle-purina-scientific-innovation
Back to Press releases

Вчені Purina® першими в історії винайшли підхід до безпечного зниження активного рівня алергену Fel d1, що міститься в слині котів та є головним алергеном, який викликає реакції у 95% людей, що є чутливими до алергенів котів. З наукової точки зору, відкриття є значним проривом, оскільки воно може змінити підхід до контролю алергенів котів. Згідно з інформацією імунологів дослідницького інституту Purina®, замість обмеження взаємодії з котом, люди, за допомогою особливого раціону для кота, зможуть безпечно знижувати кількість алергену у його слині.

Алессандро Дзанеллі, генеральний директор Nestlé Nestle в Україні та Молдові: "Інновації є основою Nestlé, і ми пишаємося тим, що кожен день задовольняємо і радуємо своїх споживачів. Ми прагнемо надати ефективні відповіді на їх реальні потреби. Наші маркетингові та науково-дослідні команди працюють в дуже тісному контакті зі споживачами, щоб почути їх проблеми та розуміти їх потреби. Так ми втілюємо інновації в життя. Цей неймовірний науковий прорив Nestlé Purina є кульмінацією десятирічних досліджень і пропонує власникам котів, які чутливі до їх алергенів, можливість проводити більше часу зі своїми улюбленцями. Для того, щоб це відкриття стало можливим, ми дійсно вивчали природу цих алергенів і виявили, що вони пов'язані зі звичкою котів себе "доглядати". Вчені Purina виявили, як безпечно нейтралізувати алерген, завдяки спеціальній дієті для котів, тим самим сприяючи покращенню життя котів і дозволяючи більшій кількості людей радіти їхньому товариству. Ми раді також поділитися цим проривом, тим самим сприяючи покращенню життя домашніх тварин та людей, які їх люблять в Україні".

Згідно зі статистикою, кожен п'ятий дорослий у світі має чутливість до алергенів котів. На відміну від поширеного стереотипу, що джерелом алергенів у котів є шерсть та лупа, основним алергеном є Fel d1. Цей білок виробляється в слинних і сальних (шкірних) залозах у котів, і переноситься на шкіру та шерсть під час вилизування, після чого поширюється у навколишньому середовищі за допомогою шерстинок та лупи. Всупереч поширеній думці, гіпоалергенних котів не існує. Усі коти, незалежно від статі, породи, віку, стерилізовані та нестерилізовані, пухнасті та навіть безшерсті, виробляють Fel d1.

Ігор Дубовик, директор бізнесу кормів для тварин Nestlé Purina® в Україні та Молдові, повідомив: "Донедавна рекомендації спеціалістів людям, що є чутливими до алергенів у котів, варіювалися від обмеження взаємодії з котами до повного уникнення контактів. Беручи до уваги, що близько 20% людей у світі страждають від підвищеної чутливості до алергенів, ми пишаємося безпрецедентним науковим проривом, зробленим науковцями Purina®. Ми щасливі, що, завдяки такому відкриттю, маємо можливість покращити життя котів та людей, які їх люблять".

Згідно з результатами інноваційного дослідження Purina® серед котів, яких годували яєчним продуктом з антитілами IgY, 97% котів показали зниження рівню активного Fel d1 у їхній шерсті та лупі майже вполовину. Описаний підхід дозволяє повністю безпечно підтримувати нормальне вироблення алергенів в організмі кота, не спричиняючи жодного негативного впливу на загальну фізіологію.

Доктор Ебенезер Сат’ярадж, імунолог Purina®, відзначив: "Алерген Fel d1 протягом тривалого часу був непереборною перешкодою для тих, хто хоче стати власником кота. Відкриття Purina® може фундаментально змінити підхід до контролю алергенів у котів - відтепер замість того, щоб обмежувати взаємодію з котом, можна знижувати кількість алергену".

Науково-дослідницька праця "Зниження концентрації активного алергену котів Fel d1 за допомогою специфічних до алергену Fel d1 антитіл з яйця IgY" вперше була опублікована 9 березня 2019 року в журналі Immunity, Inflammation & Disease (укр. "Імунітет, запалення та хвороби"). Згодом, 28 травня 2019 року, в журналі Feline Medicine and Surgery (укр. "Журнал медицини та хірургії") була опублікована стаття "Вплив часу і фенотипу на алерген Fel d1 в слині у домашніх короткошерстих котів". На початку червня 2019 року колектив дослідників Purina® представив всебічний огляд дослідження на конгресі Європейської академії алергології та клінічної імунології (EAACI).

Дослідження Purina® про алергени у слині котів - не перше, в межах якого науковці Purina® зробили революційне відкриття. Наукові дослідження з метою покращення життя для домашніх улюбленців почали проводитися майже 100 років тому, коли в 1926 році був відкритий перший дослідницький центр Purina®, роботу якого було присвячено харчуванню собак. У тому ж році Purina® вперше випускає повнораціонний і збалансований корм для собак, а на початку 1960-х років проводить дослідження і розробляє поживні, якісні та смачні раціони для котів. У 1991 році вперше в історії промислового корму, раціон від Purina®, що здатний покращувати роботу сечовивідної системи у котів, був сертифікований FDA (Управління з продовольства і медикаментів США). Починаючи з 1990-х дослідницький інститут Purina® тісно співпрацює з ветеринарними організаціями над розробкою спеціальних дієт, здатних покращувати життя собак та котів, і сьогодні володіє більш ніж 7700 патентів.

Більше інформації: https://www.purina.ua/meet-purina/scientific-breakthroughs/managing-cat-allergens

 

Інформаційна довідка

Про Purina Інститут

Purina Інститут є глобальним науковим центром підрозділу Nestlé Purina®, що займається поширенням передових наукових даних щодо харчування домашніх улюбленців з метою привернення першочергової уваги саме до харчування та здоров'я тварин. В Purina Інституті працює більше 500 вчених та експертів з догляду за котами та собаками. www.purinainstitute.com

Про підрозділ Nestlé Purina

Nestlé Purina PetCare підтримує відповідальний догляд та залучення спільноти до створення кращих умов для домашніх улюбленців та людей, які так їх люблять. Nestlé Purina PetCare - провідний світовий виробник продукції для домашніх тварин, який входить до складу швейцарської компанії Nestlé S.A. - глобального лідера у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв.

Nestlé

Одна з найбільших компаній світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 187 країнах. 300 тисяч співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé - покращувати якість життя й сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та домашніх тварин. Науково-дослідна мережа Nestlé є найбільшою у харчовій промисловості з 23 науково-дослідними центрами та 3900 вченими, що працюють у всьому світі.

Компанія має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як Purina, Nescafe, або KitKat, до лідерів локальних ринків. Результати компанії зумовлені веденням стратегії раціонального харчування та здорового способу життя.

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. Відтоді компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ "Львівська кондитерська фабрика "Світоч"", а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ "Нестле Україна". Наприкінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства "Волиньхолдінг" (ТМ "Торчин"). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ "Техноком", виробника продуктів швидкого приготування під ТМ "Мівіна". У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Europe), що є одним із п'яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé у більш ніж 40 країнах світу.

Бізнес Nestlé в Україні представлено такими напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин. А також Nestlé Professional є підрозділом, який пропонує зручні та сучасні комплексні рішення для індустрії харчування поза межами дому.

 

За додатковою інформацією звертайтеся до прес-офісу компанії Nestlé:

Ольга Марчук
[email protected]
+38 (050) 583 71 47