Sort by
Sort by

На фабриці «Світоч» провели семінар з безпеки харчових продуктів



Про систему виробництва безпечних харчових продуктів відповідно до нового закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», про відповідальність і контроль, як збалансовуватимуться інтереси виробників і споживачів, чи стане споживач більш захищеним – ці та інші важливі питання обговорювали учасники семінару, котрий 27 квітня відбувся на Львівській кондитерській фабриці «Світоч».


Ініціатор та організатор заходу компанія Nestlé в Україні запросила до діалогу представників Львівської облдержадміністрації, обласного управління ветеринарної медицини, інспекції з питань захисту прав споживачів, державної фітосанітарної інспекції, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.Гжицького, а також крупних підприємств харчової галузі Львівщини. 

Особливої уваги на зустрічі приділили обов’язковому запровадженню системи управління безпеки харчових продуктів на принципах НАССР. Така новація дозволить контролювати весь ланцюг виробництва харчового продукту, що сприятиме виявленню ризиків на ранніх етапах виробництва. Ще одне важливе нововведення – обов’язкове запровадження принципу простежуваності. Харчове підприємство завжди повинно мати точну інформацію: звідки отримало сировину і куди було направлено готовий продукт. 

Голова асоціації «Укркондпром» Олександр