Sort by
Sort by

Дослідження Nestlé можуть допомогти у виробництві ефективних пробіотиків

 

Вчені Nestlé довели, що деякі пробіотики, які пройшли пастеризацію, діють на клітини та забезпечують кращий баланс імунної системи, ніж їх "живі" еквіваленти. Це допоможе вченим у розробці більш ефективних продуктів з пробіотиками, таких як дитячі суміші та напої з тривалим терміном зберігання.

Пробіотики - це бактерії, необхідні для імунної системи людини. В основному вони використовуються в харчових продуктах. Пробіотики з термообробкою втрачають здатність до відтворення. У Nestlé хотіли дослідити, чи забезпечують вони користь для здоров'я у цьому вигляді, як і раніше.

Дослідження Nestlé опубліковане в журналі «Allergy and Clinical Immunology» (пер. Алергія та Клінична імунологія) виявляє, як живі та форми пробіотиків після термообробки штаму «Lactobacillus paracasei NCC +2461» впливають на імунні клітини через епігенетичні: спосіб вираження наших генів - це результат нашого довкілля.

Вчені виявили, що обидві форми пробіотиків призвели до збільшення виробництва інтерлейкіну-10 (IL-10), білок, який є життєво важливим для нашої імунної системи, але пробіотик в термообробці був більш ефективним.

Фірмовий штам Nestlé , НКК +2461 в даний час використовується в продукції, у тому числі ферментоване молоко Chamyto в Бразилії, дитяче харчування Cerelac в Чилі та формула живлення Nutren Optimum.