Sort by
Sort by

Nestle представила результати глобального дослідження The Parenting Index

the parenting index

Компанія Nestle представила результати The Parenting Index - першого у своєму роді глобального дослідження,  що висвітлює питання, які турбують сучасних батьків. Дослідження показує, що батьки у всьому світі стикаються з однаковими щоденними викликами – від тиску суспільної думки до самотності та внутрішньої невпевненості.

Дослідження The Parenting Index було ініційовано компанією Nestlé в межах постійно діючої програми підтримки сімей протягом перших критично важливих 1000 днів життя дитини. Воно представляє 8 універсальних чинників, що впливають на досвід батьківства незалежно від географії проживання сім'ї. Дослідження проводиться в рамках глобальної ініціативи Nestle з питань підтримки батьків (Nestlé Parenting Initiative), покликаної полегшити життя людей, які вперше стали батьками.

Опитування понад 8 000 мам і татусів з дітьми до 1 року, проведене в 16 країнах світу, стало джерелом даних для глибокого розуміння потреб і досвіду батьків.

В ході дослідження було визначено вісім універсальних факторів², які мають значний вплив на відчуття та потреби сучасних батьків. Одним із найвагоміших є тиск на батьків, який на думку учасників дослідження складає 23%. Він може мати довготривалий вплив на стан молодих батьків та проявлятись у наступних формах: 1) соціальний осуд: опитані батьки відчувають його коли це стосується виховання дітей і найбільшим джерелом такого осуду сьогодні є соціальні мережі; 2) самотність у надзвичайно технологічно об’єднаному світі. Батьки говорять, що почуваються ізольованим та самотнім із дитиною на руках, навіть коли друзі та сім’я перебувають на відстані смс-повідомлення; 3) відчуття провини 4) невідповідність реального досвіду батьківства очікуванням; 5) небажані поради.

Серед інших значущих факторів батьки відзначили фінансову стабільність сім'ї (17%), можливість поєднувати виховання дітей з роботою (16%), а також стереотип про те, що діти бувають «зручні» і «проблемні», і в першому випадку бути батьками помітно легше (10%). Іншими важливими факторами є здоров’я та добробут родини (доступ до ресурсів для підтримки здоров'я і наявність достовірної інформації для батьків (9%)), підтримка оточення (8%), спільне виховання (6%) і впевненість у собі (3%).

З урахуванням значущості кожного чинника виявленого в дослідженні,  було визначено відповідний індекс «легкості батьківства». Як виявилося, ідеального місця для виховання дітей не існує - з труднощами батьківства стикаються навіть у Швеції, Чилі та Німеччині, які займають лідерські позиції в рейтингу. Так, в Швеції батьки частіше відчувають невпевненість у собі і своїх силах. При цьому тиск на батьків, хоча і відчувається в усьому світі, є особливо актуальним на Філіппінах, в Саудівській Аравії і Бразилії. А найнижчий його рівень відзначений у Швеції, Німеччині та Ізраїлі.

Хоча можна було очікувати, що батьки відчуватимуть більший тиск в результаті COVID-19, аналіз даних з США, Іспанії та Китаю в умовах пандемії 2020 року свідчить про присутність меншого тиску з боку суспільства на батьків стосовно виховування дітей у цей період. Натомість батьки підтвердили, що в цей час відчули більше взаємодопомоги та підтримки.

Тьєррі Філардо, віце-президент, директор бізнесу дитячого харчування Nestle S.A., зазначив: «Ми запустили глобальну ініціативу Nestlé Parenting Initiative, щоб полегшити життя батьків і підтримати їх в перші 1000 днів життя їхньої дитини. Реалізація цієї ініціативи є частиною глобального зобов'язання компанії допомогти 50 мільйонам дітей вести більш здоровий спосіб життя до 2030го  року. Дослідження The Parenting Index - важливий перший крок до більш повного розуміння складнощів, з якими стикаються сучасні батьки, та можливість їм допомогти».

Марія Камардіна, директор бізнесу дитячого харчування Nestle в Україні та Молдові: «Ми в Nestle завжди готові підтримати молодих батьків та впевненні, що вони повинні отримувати достатньо інформації, поваги та підтримки щодо рішень, які вони приймають щодня заради своїх малюків. Ми закликаємо всіх, хто поділяє наші переконання та цінності турботи про малюків і їхніх батьків, приєднатися до нас і підтримати молодих батьків, що допоможе багатьом мамам і татам у сучасному світі".

Щоб завантажити копію звіту, відвідайте веб-сайт: www.theparentingindex.com

¹Про The Parenting Index

Дослідження The Parenting Index проведене на замовлення компанії Nestlé в межах постійно діючої програми підтримки сімей протягом перших 1000 днів життя дитини і проводиться за методологією, розробленою та впровадженою компанією Kantar.
Результати першого Індексу базуються на даних опитування, проведеного Kantar у січні та лютому 2020 року. Були зібрані дані представників від кожної з 16 країн – матерів і батьків немовлят віком 0-12 місяців. Під час першої хвилі було проведено 8045 співбесід. Друга хвиля включала 900 співбесід (300 у Китаї, Іспанії та США) для оцінки ранніх ознак впливу пандемії коронавірусу на Індекс і була проведена в липні 2020 року.