Sort by
Sort by

"Господар" - сталий розвиток сільського господарства

host-banner

Проєкт "Господар" розпочато в 2007 році, його основна мета - локалізація сировини для заміщення імпорту для виробничих потужностей Nestlé в Україні. На сьогодні наші фабрики для виробництва продукції використовують 75 % української сировини та пакувальних матеріалів.

З часом проєкт і його цілі розширились та охопили питання розвитку українських агровиробників, покращення якості та екологічності продукції, популяризації та впровадження практик сталого розвитку в сільському господарстві.

Наприкінці 2019 року Nestlé спільно зі Швейцарським бюро співробітництва, Бернським університетом прикладних наук і Сумським національним аграрним університетом започаткували спільну ініціативу з фокусом на відновлювальні продовольчі системи.

Для оцінки рівня сталого розвитку в межах проєкту залучено 8 фермерських господарств, які беруть участь у повному циклі створення продуктів на Харківській та Волинській фабриках. Фокусними інгредієнтами проєкту обрано пшеничне борошно, насіння гірчиці та сушені трави (петрушка та кріп). За результатами оцінки група експертів розробила для фермерських господарств дорожні карти з визначеними напрямками, які потребують розвитку чи вдосконалення.

Компанія Nestlé виступає амбасадором стійкого розвитку, адже головною цінністю проєкту є максимальне поширення інформації щодо переваг залучення до сталого виробництва. В майбутньому фермерські господарства, що взяли участь в проєкті, мають стати прикладом для популяризації сталих практик ведення сільського господарства в Україні.