Sort by
Sort by

Нульовий баланс вуглецевих викидів до 2050 року

Zero carbon emissions balance

Кожен впливає на зміну клімату - від фермерів, які є постачальниками сировини для наших фабрик, до споживачів, що насолоджуються нашою продукцією. Екстремальні зміни погодних умов дедалі мають усе серйозніший вплив на нашу планету. Захист довкілля та збереження балансу в природі - це вже не тема для дискусії, а питання дій без зволікання. Міжурядова група експертів зі змін клімату (IPCC) ООН закликає втримати глобальне потепління в рамках 1,5 градуса за Цельсієм. Nestlé як глобальна компанія, користуючись своїм масштабом, залучає до довгострокової кліматичної політики як всередині нашої організації, так і поза нею.

Ми поставили перед собою амбітну та безкомпромісну ціль: до 2025 року на 20 % зменшити викиди парникових газів від своєї діяльності, до 2030 року досягти  зниження викидів на 50% і до 2050 року - нульового балансу викидів.

Нульовий рівень викидів означає, що компанія рухається до суттєвого скорочення викидів на всьому шляху виробництва та постачання продуктів, а залишки викидів Nestlé компенсуватиме за допомогою проєктів із відновлення ґрунтів і лісів.

Ми в компанії розуміємо, що співпраця є ключовим аспектом у протидії змінам клімату. Ми проявили лідерську позицію, адже працюємо з партнерами та постачальниками над усуненням впливу на кліматичні зміни на всіх ділянках створення нашої продукції.

Наші дії задля досягнення нульового балансу викидів: 

Задля досягнення мети - вийти на нульовий рівень відходів до 2050 року - Nestlé залучила цифрові технології, нові способи аналітики й автоматизації даних, а також штучний інтелект. Над цим завданням працюють наші науково-дослідницькі центри в усьому світі. Все заради того, аби власним прикладом показати, що дбати про планету може та має кожен з нас.

Вермішель "Мівіна" стала кращою

для споживачів і планети 

Наприкінці 2020 року Nestlé Україна змінила рецептуру та покращила технологію виробництва своєї вермішелі швидкого приготування "Мівіна". Відтепер у процесі виробництва вермішелі замість пальмового стеарину використовується високоякісна українська соняшникова олія.  

Заміна пальмової олії на соняшникову призвела до зниження обсягів вуглецевих викидів від виробничого процесу вермішелі на 7568 тисяч тонн за рік. А вилучення пакетику з олією, оскільки за новою рецептурою вона додається до продукту безпосередньо на етапі виробництва, стало результатом зменшення обсягів використання пластику на 24,5 тонни на рік. 

За підрахунками наших експертів, відмова від використання пальмової олії допомагає зберегти від знищення близько 1300 гектарів лісонасаджень. Як результат - вберегти планету від 15 000 - 110 000 тонн вуглецю, який вивільняється в процесі вирубування лісів задля вирощування пальмових плантацій. 

Оновлена "Мівіна" стала однією з перших в Україні вермішеллю швидкого приготування, що пропонує більш насичений смак, а також зменшення обсягу насичених жирів на 80 % і зниження загального вмісту жиру на 20 %, відповідно до рекомендацій ВООЗ.  

Добре для споживача, добре для планети!