Sort by
Sort by

Зменшення вмісту цукру, солі та жирів у наших продуктах

less-sugar

Майже в кожному з повсякденних продуктів, які вживає людина, містяться цукор, сіль і жири. Наша компанія щодня працює над зменшенням кількості цих інгредієнтів і покращенням рецептури продуктів харчування та напоїв.

Вдосконалюючи рецептуру наших продуктів, на глобальному рівні ми зменшили кількість цукру на 60 000 тонн, а солі - на 10 000 тонн упродовж 2017-2020 років. Також нам вдалося повністю виконати зобов'язання щодо скорочення обсягу насичених жирів у харчових продуктах. Ми продовжуємо свою роботу, щоб пропонувати споживачам смачніші та корисніші продукти та допомогти їм адаптувати свої смакові вподобання, що сприятиме переходу на раціональне харчування в довготерміновій перспективі.

Оновлена рецептура вермішелі "Мівіна"

Ми багато працюємо над тим, щоб зробити свої продукти смачнішими та кориснішими. В 2020 році Nestlé в Україні змінила рецептуру вермішелі швидкого приготування "Мівіна". Відтепер пальмовий стеарин, що традиційно використовується у її виробництві, замінено високоякісною українською соняшниковою олією.

Перевагами нової рецептури є насиченіший смак готового продукту, а також зменшення кількості насичених жирів на 80 % і загального рівня жирності продукту на 20 %. Це відповідає рекомендаціям ВООЗ. Соняшникова олія додається до вермішелі "Мівіна" вже на етапі виробництва. Тому потреба в окремому пластиковому пакетику з олією зникла. З одного боку, це робить приготування продукту ще зручнішим для споживачів, а з іншого - зменшує використання пластику, що допомагає зберегти природні ресурси планети.

Співпраця Nestlé та МОЗ

Наказ про обмеження вмісту трансжирів

Компанія Nestlé в співпраці з Міністерством охорони здоров'я активно сприяла закріпленню в законодавстві України обмеження споживання трансжирних кислот у харчових продуктах. Наша мета була досягнута: відповідний наказ затверджений та набув чинності 02.10.2020 року - з трирічним перехідним періодом. Наказ вводить заборону обігу харчових продуктів (призначених для кінцевого споживача та для постачання в заклади роздрібної торгівлі), в яких вміст трансжирних кислот перевищує 2 г на 100 г загальної кількості всіх жирів у харчовому продукті. Таким чином, завдяки проактивній дії експертів Nestlé в Україні, співпраці з іншими виробниками та державними органами на законодавчому рівні введено регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах.
 

Вимоги до тверджень про поживну цінність продуктів 

Фахівці Nestlé в Україні сприяли напрацюванню та оформленню на законодавчому рівні переліку тверджень про поживну цінність продуктів та їхню користь для здоров'я.

До недавнього часу такі твердження як: "низькокалорійний", "продукт з вітаміном D", "продукт є джерелом харчових волокон", "вітамін D сприяє підтриманню нормального стану кісток" в рекламі та на маркуванні харчових продуктів не мали чітких вимог до використання. Наша компанія спільно з Міністерством охорони здоров'я мали на меті зафіксувати на загальнодержавному рівні єдині, прозорі, базовані на наукових даних і Регламентах ЄС умови використання таких тверджень.

Відповідний наказ "Вимоги до тверджень про поживну цінність харчових продуктів і тверджень про користь для здоров'я харчових продуктів" набув чинності 21.08.2020 року - з трирічним перехідним періодом.