Sort by
Sort by

Ефективне використання водних та енергетичних ресурсів

water-safe-banner

Вода - основа життя на планеті. Зміна клімату впливає на доступність води. Екстремальні погодні явища, такі як посуха та повені, трапляються все частіше. Вода має велике значення для кожної частини нашого ланцюжка постачання, проте найбільш вразливими є фермерські господарства, адже вода є життєво важливим ресурсом для вирощування сировини. Наша компанія докладає зусилля та допомагає нашим постачальникам оптимізувати процеси, щоб захистити цей цінний ресурс. Ми тісно співпрацюємо з ними, щоб забезпечити ефективніше використання води зараз і в майбутньому. 

Захист водних ресурсів вимагає рішучих дій. Наші зобов'язання щодо водного господарства були амбітними від самого початку. Сьогодні ми пишаємося своїми результатами. На глобальному рівні нам вдалося зменшити прямий забір води для виробництва тонни продукції на 32 % в порівнянні з 2010 роком. 

Ми вже досягли значної економії споживання води й енергетичних ресурсів, але ми на цьому не зупиняємось. Ми продовжимо інвестувати у новітні технології та ініціативи. Ми розуміємо, що можна досягти більшого результату через спільні дії та залучення всіх зацікавлених сторін. На сьогодні ми рухаємося до системних змін щодо використання водних та енергетичних ресурсів шляхом зміцнення партнерських стосунків із нашими постачальниками, партнерами в галузі виробництва продуктів харчування, урядом, науковими центрами й організаціями, що займаються питаннями сталого розвитку. 

Nestlé в Україні та Молдові домоглася значного прогресу щодо економії водних та енергетичних ресурсів у 2020 році, однак ми продовжуємо вдосконалювати наші підходи задля досягнення мети - нульового впливу наших підприємств на довкілля. 

Харківська фабрика 

Заміна зовнішнього освітлення на LED - економія 121 ГДж/рік 
Заміна мембран RO - економія води 1858 м3/рік  
Аналіз використання енергоресурсів на щоденній основі та виявлення витрат - економія 109 ГДж/рік 
Ізоляція трубопроводів та арматури - економія 1799 ГДж/рік 
Зупинка теплопункту та перехід на водонагрівачі - економія 2298 ГДж/рік 

Волинська фабрика 

Оптимізація процесу приготування томатів - економія 627 ГДж/рік 
Зниження теплових втрат і трубоізоляція - економія 216 ГДж/рік 
Заміна системи охолодження - економія 3100 м3/рік 

Львівська фабрика 

Заміна внутрішнього освітлення на LED - економія  45 ГДж/рік 
Аналіз використання енергоресурсів на щоденній основі та виявлення витрат - економія 63 ГДж/рік 
Ізоляція трубопроводів та арматури - економія 112 ГДж/рік 
Впроваджена система рекуперації тепла від енергії димових газів - економія 189 ГДж/рік 

Продовжуючи шлях ефективного використання природних ресурсів і досягнення нульового рівня вуглецевих викидів в процесі діяльності, ми маємо на меті втілити низку амбітних проєктів до 2025 року. Це встановлення сонячних батарей та біопаливних котлів, щоб отримувати енергію з альтернативних джерел, а також заміна службового автопарку з двигунами внутрішнього згорання на гібридні машини.