Sort by
Sort by

Nestlé разом з партнерами впроваджує регенеративні практики сільського господарства

nestle agro hospodar banner

Цього місяця Nestlé оголосила про впровадження нової ініціативи щодо відновлювальних підходів та виводить ініціативи сталого розвитку сільського господарства на новий рівень.

Зміни клімату створюють величезні ризики для людства в цілому та майбутнього продовольчих систем зокрема. Більше двох третин вуглецевого сліду Nestlé утворюються внаслідок виробництва сільськогосподарської продукції, яка є інгредієнтами для продуктів компанії.

Для скорочення викидів Nestlé разом із своїми постачальниками буде змінювати процес виробництва харчових продуктів та інгредієнтів для них. Nestlé закликає фермерів застосовувати такі техніки, як постійний ґрунтовий покрив, сівозміна та обмежена обробка ґрунту. Це допомагає зв'язувати більше вуглецю й води у землі та створювати здоровіші ґрунти та ландшафти.

Алессандро Дзанеллі, генеральний директор Nestle в Україні: "Nestlé нещодавно оголосила, що інвестує 1 мільярд 200 мільйонів швейцарських франків  протягом наступних п'яти років у підтримку прискорення та трансформацію регенеративного сільського господарства на глобальному рівні на усіх ланках постачання та виробництва. В Україні ми розвиваємо проєкт "Господар" та задіяли 8 фермерських господарств із фокусом на такі культури, як пшениця, гірчиця та сушені трави. З нашим партнером ТОВ "Зернарі" ми співпрацюємо над впровадженням регенеративних підходів. Це допоможе нам зменшити утворення парникових газів у процесі нашої діяльності, здійснити масштабні та рішучі дії для досягнення нашого зобов’язання про скорочення викидів CO2 до 2030 року та досягнення нейтрального вуглецевого сліду до 2050".

 

Такий приклад впровадження регенеративних практик в обробці ґрунтів, використання водних ресурсів, розвитку біорізноманіття, точного землеробства вже впроваджує партнер компанії - ТОВ "Зернарі". Точне землеробство включає в себе індивідуальний підхід до аналізу ґрунтів, навіть у межах одного поля, посіву та підживлення ґрунту.

В межах проєкту "Господар", частиною якого є ТОВ "Зернарі", був проведений аналіз за допомогою інструменту RISЕ спільно з Бернським університетом прикладних наук та Сумським національним аграрним університетом. Його результати  будуть використані для подальшого вдосконалення фермерського господарства, переходу на відновлювальні практики ведення господарства та визначення активності прогресу.

Іван Мірошніченко, співвласник ТОВ "Зернарі":

"Сталі практики ведення сільського господарства - це те як ми ведемо наш бізнес. Ми розуміємо важливість відповідального ставлення до обробки ґрунтів, біорізноманіття та впроваджуємо справді інноваційні технології, такі як точне землеробство. Співпраця з Nestle дуже важлива для нас, адже ми розуміємо рівень відповідальності щодо якості і сталого розвитку, компанії Nestle, яка є лідером у питаннях сталого розвитку та  регенеративних підходів у своїй роботі та співпраці з постачальниками сировини та інгредієнтів".