Sort by
Sort by

Приготування їжі з дітьми

Представляємо вам 7 порад, які допоможуть насолоджуватися приготуванням їжі разом з дітьми.
Приготування їжі з дітьми
Чи ви знали, що діти, які допомагають батькам готувати, вживають більше здорової їжі? Дослідження показали, що приготування їжі разом з дітьми є дуже корисним у багатьох відносинах. Ось 7 ідей, які допоможуть вам чудово провести час із дитиною на кухні:

 

7. Створюйте «Food-арт» — використовуйте уяву!

 

 

Покажіть дитині, що здорове харчування може бути веселим — додайте трохи креативу у ваші страви. Ви можете зробити прийом їжі захоплюючим та цікавим для дитини, презентуючи страву у вигляді картинки чи простого узору, або прикрашаючи саму тарілку. Найпопулярнішими темами для такого їстівного креативу є різноманітні тварини та обличчя, а броколі та цвітна капуста чудово перетворюються на дерева! Також можна заохотити діток повирізати з перців та огірків цікаві фігурки, такі як серця, зірочки і діаманти.

6. Залучайте дітей до процесу

 

Як правило, діти з’їдають більше здорової їжі, якщо вони брали участь в її приготуванні. І насправді — дослідження спеціалістів з нутриціології Бостонстонського університету показало, що залучення дітей до процесу створення страви є корисним у багатьох аспектах. Наприклад, це допомагає єднанню родини, попереджає проблеми з поведінкою і навіть допомагає дітям поповнити свій словниковий запас. Діти можуть стати чудовими помічниками на кухні! Миття, натирання, промивання та розминання — доручайте їм нескладні завдання, які допоможуть малечі відчути себе частиною процесу.

5. Разом плануйте меню

 

Планування раціону з дітьми — це якісно проведений разом час. Це допомагає їм зрозуміти всю важливість збалансованої дієти — наприклад, з великою кількістю цільнозернових продуктів, клітковини та овочів. Планування збуджує їх інтерес до їжі та заохочує самим брати участь в приготуванні здорових страв.

4. Створюйте солодкі спогади

 

Кухня — чудове місце для того, щоб проводити час із дітьми. І це не потребує ніякого спеціального обладнання або плати за членство в «клубі»! Просте випікання печива разом із дитиною може перетворити звичайний день на особливий. Час, проведений разом за створенням солодких ласощів, обов’язково перетвориться на чудові спогади, які збережуться на все життя.

3. Навчайте в процесі

 

 

Приготування їжі з дітьми може стати чудовою нагодою для того, щоб навчити їх важливим життєвим навичкам. Згадайте про математику, коли вимірюєте необхідну кількість інгредієнтів або ріжете піцу на трикутні шматочки. Зверніть увагу на гігієну та безпеку харчових продуктів під час миття рук та підготовки робочого місця. А в процесі приготування страви ви можете говорити про основні принципи здорового харчування.

2. Заохочуйте дитячу уяву

 

Заохочуйте діток бути творчими. Дайте їм повну свободу під час декорування печива, або придумайте цікаве завдання: наприклад, створити веселку з фруктів, «зібрати» тваринку з овочів. Ви також можете запросити друзів та влаштувати серед діток конкурс на найкращий дизайн. Але пам’ятайте — завжди перемагає дружба, і кожний отримує солодкі призи!

1. Не переймайтеся через безлад

 

Намагайтеся не перейматися через той безлад, який діти можуть залишити під час веселощів на кухні. Дозвольте їм бути творчими! Вони можуть брати участь в прибиранні, коли розваги закінчаться.