Sort by
Sort by

«Світоч» – щастя поруч

Back to Press releases
Кожен продукт від відомого українського бренду «Світоч» створений для того, щоб дарувати щастя своїм споживачам
 
«Світоч» – це львівський бренд, якість якого ретельно покращувалась з самого заснування – з 1882 року. «Світоч» – класичний бренд. Львів’яни не даремно так полюбляють шоколадні смаколики від «Світоч» адже  історія бренду нараховує більш ніж 130 років.  «Світоч» – бренд для всієї родини, представлений у багатьох категоріях шоколадних виробів – шоколадними плитками, ваговими цукерками, коробками цукерок, вафлями, вафлями в шоколаді та шоколадним драже.

Історія

Львів – одна з кондитерських столиць Європи. Такий статус вона отримала ще на початку ХХ сторіччя. Львівська кондитерська фабрика «Світоч» - одне з найстаріших підприємств кондитерській галузі України, провідний вітчизняний виробник. Колектив «Світоча» є носієм понадвікових традицій у  виробництві шоколаду і шоколадних цукерок. 

Перші мануфактури, що виготовляли кондитерські вироби, виникли у Львові наприкінці ХVШ ст., а на початку ХІХ ст., засновуються невеликі кондитерські фабрики (цукерні). В 1882 році відомий італійський кондитер Маурісіо Брандштадтер заснував власну «цукерню», яка пізніше отримала назву «Бранка». Згодом, у 1910 році, брати Гамер и Цимер побудували нову кондитерську фабрику – одну із найбільших на той час в Європі  - на перехресті вулиць Заводська та Ткацька. Назва фабрики утворилась з перших літер імен братів – "G" и "Z" (Га и Зет). Саме ці дві фабрики – «Бранка» и «Газет» – стали попередниками сучасного підприємства «Світоч». На початку минулого століття підприємства разом випускали  понад 5 тис. тон кондитерської продукції на рік. 
Після входження західноукраїнських земель до складу СРСР у 1939 р. усі  кондитерські фабрики у Львові було націоналізовано, на їхній базі створено «Кондтрест», до якого ввійшли шість найбільших підприємств. 
Після Другої світової війни почалося відновлення випуску кондитерської продукції. На початку 60-х років Львівський раднаргосп прийняв рішення сконцентрувати три кондитерських фабрики: ім. С.Кірова та «Більшовик» у Львові та Чортківску кондитерську фабрику (Тернопільська обл.) в єдине підприємство «Червона троянда» (постанова Ради Народного Господарства Львівського економічного району 10 травня 1962 року № 277 «Про організацію виробничої фірми «Червона троянда».) Згодом, 3 серпня того ж року, Львівський раднаргосп розпорядженням № 971-р змінив назву тільки що утвореної кондитерської фірми, дослівно: «У зв’язку з клопотанням громадських організацій кондитерських фабрик, перейменувати кондитерську фірму «Червона троянда» на фірму «Світоч». 

Слово «Світоч» поступово стало знаком якості й давніх шоколадних традицій Львова для всього населення Радянського Союзу. Про значущість цього підприємства свідчить і те, що в 1966 році на його реконструкцію і переоснащення держава виділила 2,5 млн. карбованців. Фабрика «Світоч» була єдиним підприємством харчової промисловості, що одержало таку серйозну державну підтримку. У 1990-х роках «Світоч», як і більшість українських підприємств, переходить у власність трудового колективу і стає акціонерним товариством.

У 1998 році почалася нова сторінка в історії «Світоча» - львівська фабрика увійшла до групи компаній Nestlé S.A. (Швейцарія), світового лідера з виробництва продуктів харчування. 

Nestle S.A. реалізує політику довгострокового розвитку фабрики, спрямовану на досягнення світового рівня якості Nestlé. Більша частина прибутку реінвестується в модернізацію та реконструкцію виробництва, оптимізацію виробничого циклу та придбання нового обладнання. Сьогодні «Світоч» - сучасне високотехнологічне, науково містке підприємство, що динамічно розвивається. Серед основних новацій – сучасний дистрибуційний центр, нові лабораторії: аналітична, мікробіологічна та патогенна. Уведено в дію цех з виробництва кулінарних приправ,  лінії з виробництва вафель, шоколадних плиток та цукерок, принципово нове автоматизоване виробництво з підготовки шоколадних мас.

Якість 

Продукція «Світоч» виготовляються з безпечних продуктів за міжнародним стандартам якості. На фабриці працюють близько 80 дегустаторів, робота яких полягає в тому, щоб перевіряти цукерки на смак, запах та аромат та забезпечувати найкращу та стабільну якість продукції. Усі дегустатори проходять щорічне повторне навчання, та щоб підтримувати свої рецептори в найкращому стані, кожен проходить близько 250 планових дегустацій за рік. Не кожен може стати дегустатором. Для цього треба пройти перевірку сенсорних здібностей.
Продукти «Світоч» тестуються також зі споживачами за спеціальною методологією Nestle, що має назву 60/40. Головна задача тесту – впевнитись, що наші продукти не тільки якісні, а й найсмачніші та повністю задовольняють своїх споживачів і, як результат, 60% споживачів у сліпому тесті обирають продукцію «Світоч». 

Новинки

«Світоч Зоряне сяйво» – найулюбленіша цукерка у Львові.  «Світоч Зоряне сяйво смак капучіно» – перша новинка від «Зоряного  сяйва» за останні 20 років. Як і «Зоряне сяйво», це ніжна купольна цукерка, тепер з вишуканим ароматом капучіно.
 
«Світоч ла Крема» – Львівські майстри «Світоч» особливим вимішуванням створили новий огортаючий молочний шоколад. 

«Світоч Артек» - це №1 вафельний бренд в Україні. Дві з трьох куплених вафель в Україні – це «Світоч Артек». Сьогодні ще одна грандіозна новина цього року – «Світоч Артек з какао та молоком». Хрустка насичена какао вафля та ніжна молочна начинка створюють неперевершений смак. 

«Світоч десерти» – лідер в Україні у сегменті шоколаду з наповнювачами, знову «Світоч десерти смак банану в шоколаді» та «Світоч десерти смак капучіно» – неймовірне поєднання делікатного шоколаду від «Світоч» з унікальною вишуканою.