Sort by
Sort by

Nestlé в Україні скоротила споживання води на 60% і на 23% зменшила витрати енергії для виробництва кетчупів на фабриці «Торчин»

Back to Press releases
Новий екологічний проект з рекуперації тепла успішно реалізовано на фабриці з виробництва кетчупів та соусів ТМ «Торчин (ПрАТ «Волиньхолдінг»). Його мета – досягти економії енергоресурсів, а саме, природного газу і води, та зменшити викиди парникових газів. 

Суть проекту полягає у використанні теплової енергії, яка виділяється під час охолодження томатопродуктів, для нагріву води, що використовується у процесі їхнього приготування. 

За словами директора фабрики Ольги Щербакан, раніше охолодження забезпечувалось проточною водою, яка потім скидалась у навколишнє середовище, а для нагріву води у приготуванні томатопродуктів використовувалась пара. Тепер охолоджуюча вода циркулює по замкнутому контуру і виступає середовищем для переносу теплової енергії. Таким чином, вдалося досягти подвійного ефекту: в одній частині системи отримали охолодження продукту, в іншій – практично безкоштовний попередній нагрів води для виробництва пари за рахунок обміну тепловою енергією. 

Разом з тим, встановлення новітнього обладнання на підприємстві дозволило забезпечити більш стабільні параметри технологічного процесу охолодження та приготування томатопродуктів. При цьому функціонування системи та підтримка усіх параметрів повністю забезпечується автоматикою. 

Юрій Демкович, Директор з управління персоналом, комунікацій та зв'язків з громадськістю Nestlé в Україні: «Ми віримо, що для сталого успіху нашої компанії важливо приділяти увагу як нашим бізнес цілям, так і суспільним проблемам у тих сферах, де Nestlé має найбільший досвід. Це, насамперед, правильне харчування, працевлаштування молоді, розвиток сільського господарства та збереження природних ресурсів. 

Такий підхід ми називаємо – Створення Спільних Цінностей (Creating Shared Value). Проект з енергоефективності у Торчині спрямований на збереження природних ресурсів». Результатом цього проекту стало скорочення споживання води на 60% і на 23% витрат енергії для виробництва кетчупів, заправок та червоних соусів на фабриці «Торчин».


Річної економії вистачило б, щоб заповнити 13 олімпійських басейнів та нагріти воду у них з 0°С до 32°С.