Sort by
Sort by

115 тисяч молодих європейців пройшли тренінги та отримали роботу завдяки «Альянсу заради молоді»

Back to Press releases
  • «Альянс заради молоді» забезпечив 115 тисяч тренінгів та робочих місць з 2014 року по всій Європі.
  • Компанії-члени альянсу зобов’язались створити 230 тисяч нових можливостей для роботи до 2020 року.
  • Компанії виділяють важливість «подвійного навчання» в підтримці працевлаштування молоді в Європі.

«Альянс заради молоді» з 2014 року вже забезпечив тренінги та робочі місця для 115 тисяч молодих європейців.

«Альянс заради молоді» - це ініціатива бізнеса для сприяння працевлаштуванню молоді в Європі. Започаткована Nestlé в 2014 році, зараз вона об’єднує більш ніж 200 маленьких та великих компаній.

Компанії також розробили більш ніж 600 схем подвійного навчання по всій Європі та організували 10 тисяч семінарів для підготовки молодих випускників до співбесід або їх підтримки під час долучення до ринку праці.

«За два роки Альянс виріс із ініціативи окремої компанії до широкого громадського руху», - зазначив Луїс Кантарелл, виконавчий віце-президент Nestlé. - «Наші компанії-члени Альянсу розташовані в 23 європейських країнах. Вони не лише забезпечують роботою та тренінгами, але й працюють разом з місцевою владою та навчальними закладами, щоб створювати нові можливості. Ми стали справжніми послами працевлаштування молоді».

Пропонуючи конкретний досвід роботи, компанії прагнуть вирішити проблему, яку молоді безробітні європейці досі називають найголовнішою для отримання роботи.

Карен Фічук, президент маркетингових досліджень компанії Nielsen: «Опитування близько 1700 стажерів показало, що 96% з них вірять у те, що це допоможе їм знайти роботу після завершення навчання. В той час як 98% стажерів порекомендували б тренінги іншим. Це доводить, що ми маємо продовжувати інвестувати у зміцнення відносин між освітою та компаніями».

23 тисячі нових можливостей до 2020 року

У листопаді на зустрічі Європарламенту, Nestlé та Альянс зобов’язались подвоїти свої зусилля та створити 23 тисячі нових можливостей для роботи молодим європейцям впродовж 2017 та 2020 роками.

На події була присутня Європейський комісар з питань зайнятості Маріанна Тайсен, члени Європейського парламенту, а також молодіжні організації, представники компаній «Альянсу заради молоді» та сектор освіти.

Під час дебатів, Європейський комісар з питань зайнятості Маріанна Тайсен: «Альянс зради молоді показує, як інвестування в молодь корисне і для бізнесу. Я дуже рада, що Альянс збільшує зусилля з новими зобов’язаннями в рамках Європейського Альянсу заради професійного навчання, щоб запропонувати 23 тисячі нових робочих місць молодим людям в Європі та забезпечити їх першою відправною точкою на ринку праці. Ці альянси роблять гарний прогрес в підвищенні зайнятості молоді, завдяки якісним професійним тренінгам та можливостям для роботи».

Потреба просування подвійного навчання в Європі

З 2014 року компанії «Альянсу заради молоді» розробили 620 схем подвійного навчання в Іспанії, Хорватії, Польщі та Італії. Схеми подвійного навчання поєднують диплом про вищу освіту, професійне навчання та вже повністю інтегровані в навчальний розклад у, наприклад, Німеччині та Австрії.

Мета Альянсу – розширити свою практику для решти Європи. Успіх «Альянсу заради молоді» надихнув компанії на розгорнення ініціатив для працевлаштування молоді по всьому світу. В серпні, Міжнародна організація праці повідомила, що після кількох років покращення, глобальне безробіття молоді почало зростати в 2016 році.