Sort by
Sort by

Співробітництво

Підприємці, які займаються вирощуванням та сушінням овочів і трав мають можливість стати нашим постачальником.

Компанія Nestlé очікує від постачальників дотримання всіх визначених законодавством стандартів та забезпечення відповідності вищим стандартам якості та безпеки.

У певних випадках, коли постачальники або інші особи продемонстрували і продовжують виявляти самовіддану роботу, спрямовану на покращення відповідності стандартам, компанія Nestlé намагається підтримувати їх у досягненні таких покращень шляхом залучення і співпраці. Пов'язані з цим заходи можуть передбачати перевірки (періодичні аудити Nestlé), моніторинг розробки та виконання планів корегувальних дій, направлення постачальників до незалежних експертів та інші обґрунтовані плани, наприклад, щорічні навчання, що мають на меті покращення і вдосконалення.

Одним з основних критеріїв оцінки в процесі вибору постачальників слугує дотримання стандартів, визначених в Кодексі постачальника Nestlé.

Вимоги компанії Nestlé до постачальників не замінюють місцеві норми законодавства. Компанія Nestlé сподівається, що постачальники та інші особи будуть вести діяльність відповідно до вимог застосованих у законах, нормах і регламентах додатково до стандартів та специфікацій, які надаються постачальникам на визначений матеріал.

Для того, щоб стати постачальником компанії Nestlé підприємець повинен:

  1. Надати зразки продукції.
  2. Заповнити Анкету опису сировинних матеріалів (декларація про алергени, відсутність ГМО).
  3. Пройти перевірку на відповідність Вимогам ринку та Специфікаціям якості.

Нижче подано список основних законодавчих вимог ринку з питань безпеки матеріалів, яким повинен відповідати постачальник:

  • Медико-біологічні вимоги і санітарні норми якості продовольчої сировини і харчових продуктів №5061-89. Частина ІV, пункт 6.2.1. та 6
  • Державні гігієнічні нормативи "Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Cs i 90Sr у продуктах харчування та питній воді". №845/12719 - 17.07.2006. Частина 3.
  • ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001
  • ГОСТ 7587
  • ГОСТ 16729
  • ГОСТ 7588
  • ГОСТ 7589
  • Інструкція "Про порядок санітарно-технічного контролю консервів на виробничих підприємствах, оптових базах, в роздрібній торгівлі та на підприємствах громадського харчування" № І 1.4.4.4.077-2001
  • ДСТУ 3845
  • ДСТУ 5081
  • Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на продукт
  • Постанова Кабінету Міністрів України від 1 липня 2009 р. №661 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 2009 р. №468." « Про затвердження Порядку етикетування харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або вироблені з їх використанням та вводяться в обіг » та наступні зміни до неї
  • Наказ Міністерства охорони здоров'я України № 971 від 09.11.2010 "Про затвердження Переліку харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів" та наступні зміни
  • ГОСТ 7586

Після успішної перевірки на відповідність усім Вимогам Ринку та Специфікаціям, акредитовані постачальники мають надати такі документи:

  1. З кожною поставкою:
    • Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи;
    • Якісне посвідчення;
    • Фітосанітарний сертифікат країни-експортера (для імпортних овочів).
  2. Один раз на рік необхідно подавати Протокол досліджень ГМО.

Окремо для постачальників були складені особливі вимоги щодо логістики, маркування та палетизації (надаються за запитом).