Sort by
Sort by

Війна з відходами

Фабрики з виробництва харчів для домашніх тварин знижують відходи звалищ до нуля
Війна з відходами
Виробництво будь-чого може бути брудною справою. Незалежно від того, готуєте ви швидку вечерю на одного чи місяцями ремонтуєте весь будинок — скоріше за все, в процесі утвориться чимало сміття.

Давайте поміркуємо про речі у трохи іншому масштабі — наприклад, візьмемо виробництво харчів для домашніх тварин. Уявіть, що виготовляєте достатньо котячої та собачої їжі, а також наповнювачів для туалетів, для задоволення потреб мільйонів домашніх тварин щороку.

Потім спробуйте зробити це, не відправляючи відходи на смітник, і ви почнете розуміти величину досягнення нульових відходів сміття на заводах Purina.

Робота з відходами

Важко — не означає неможливо. Найбільша в світі компанія з виробництва продуктів харчування Nestlé прийняла на себе зобов'язання позбавитись відходів до 2020 року.

Сім з двадцяти заводів Purina в Північній Америці вже досягли поставленої мети. Усі відходи з цих об'єктів з великою обачністю спрямовується в місця, що спеціалізуються на відновленні екологічної та економічної цінності.

Це може означати повторне використання, переробку або спалення для отримання енергії: для кожного матеріалу визначається свій спосіб утилізації, в усякому разі кращий за сміттєзвалище. Purina навіть знайшла спосіб допомогти кішкам знизити свій вплив на екологію, збираючи паперові відходи та перетворюючи їх на паперовий наповнювач Yesterday's News® (“Вчорашні новини”).

Фото: Джеймс Джуліан (James Julian) — один з людей з команди дослідників нових способів переробки матеріалів

Сталість довкілля

Скорочення відходів є важливою частиною плану Purina звести до мінімуму вплив на навколишнє середовище.

Компанія також працює над використанням більшої кількості поновлюваних джерел енергії та збереження води. Використання води на заводах Nestlé Purina в Північній Америці з 2007 року зменшилось на 28%.

"Ми прагнемо до безперервного вдосконалення у напрямку сталості довкілля. Це стосується кожного кроку нашого ланцюжка вартості та створення кращого світу для домашніх тварин та людей, які їх люблять", — говорить Джон Беар (John Bear), віце-президент з виробництва північноамериканського відділення Nestlé Purina.

Три кроки до успіху

Purina працює над скороченням звалищ відходів у трьох основних напрямках.

По-перше, компанія працює зі своїми робітниками, щоб заохотити всіх до участі. По-друге, вона розглядає свої процеси, щоб знайти шляхи мінімізації утворення відходів всередині самої системи. По-третє, Purina працює з компаніями, які можуть компостувати, переробляти, повторно використовувати або відновлювати енергію зі сміття.

З 2014 року компанія скоротила обсяг відходів на звалища в Північній Америці більш ніж на 34%.

1/3
На ⅓ менше відходів на звалище з 2014 року

Використовуючи той самий триступеневий підхід, материнська компанія Nestlé USA вже вилучила відходи, що викидаються, з обороту всіх своїх 23 харчових фабрик. Об'єкти, які виробляють все — від кондитерських виробів та молочних продуктів до заморожених страв, морозива та напоїв, — не викидають на звалища нічого.

Всі об'єкти Purina знаходяться на шляху до досягнення однієї мети. Це якнайкраще свідчить про безперервне зобов'язання компанії Nestlé щодо розробки бізнесу, що дбає про сталість довкілля.