Голова Львівської облдержадміністрації відвідав фабрику «Світоч»

22 липня голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук відвідав кондитерську фабрику «Світоч».

Метою візиту стало ознайомлення з виробничим потенціалом та реалізацією екологічних проектів на підприємстві. Віктор Шемчук відвідав нещодавно встановлені лінії з виробництва батончиків LION та шоколадних цукерок, а також шоколадно-формовочну лінію та лінії з виробництва вафель «Артек».

На сьогодні швейцарська корпорація Nestle, якій належить контрольний пакет «Світоча» є одним із найбільших інвесторів у харчову промисловість України. Візит голови ОДА став приводом поспілкуватися про шляхи розвитку підприємства у Львові, а також про досягнення, пов’язані з заходами щодо запобігання надзвичайним ситуаціям на ПАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». Зокрема, значна увага тут приділяється питанням екології у виробничих процесах. Директор з корпоративних питань Nestle в Україні та Молдові Геннадій Радченко зазначив, що у 2013 році заплановано капітальні вкладення на розвиток та модернізацію підприємства у розмірі 36 млн. грн. До кінця року на фабриці буде вдосконалено обладнання аміачної компресорної, що забезпечить додатковий захист; встановлено вторинні піддони для хімічних речовин. Фабрика стала одним з перших підприємств у Львівській області на якій, згідно з вимогами техногенної безпеки, було на 85% впроваджено другу чергу систем раннього виявлення аварій.

Наприкінці 2012 року підприємством було прийняте рішення щодо фінансування у розмірі 6,7 млн. грн. на реалізацію проекту доочистки промислових стічних вод, який буде здано в експлуатацію у цьому році. Встановлено автоматизовану систему внутрішнього обліку споживання міської води, що дозволить значно скоротити її витрати у процесі виробництва та, відповідно, зменшить кількість стічних вод.

Крім того, вже замінено 40% ртутовмісних ламп денного освітлення на сучасні екологічні, енергозберігаючі світлодіодні лампи у виробничих приміщеннях, складено план їхньої повної заміни. З метою збереження енергії на підприємстві розробляються та впроваджуються технології повторного використання (рекуперації) теплової енергії, що виділяється під час виробництва, а також розробляється проект з рекуперації тепла з пічок для виготовлення вафельного листа. Це дозволить значно зменшити викиди в атмосферу та знизити емісію вуглекислого газу. За попередні роки на фабриці було підвищено енергоефективність котельні до 85%, а після впровадження проектів планується, що цей показник становитиме 90%.

З початку 2013 року в екологічні проекти підприємства інвестовано 13 млн. грн.

Сьогодні на Львівській кондитерській фабриці "Світоч" працює 828 робітників, середня заробітна плата яких складає 3.350 грн. на місяць. У 2012 році випущено солодкої продукції на суму 928 млн. грн. «Світоч» є одним із найбільших платників податків на Львівщині, сума сплачених податків та інших платежів у 2012 році становила понад 39,5 млн. грн. Фінансовий стан підприємства стабільний, своєчасно проводяться розрахунки по обов’язкових платежах та виплати заробітної плати. Основним ринком збуту продукції є вітчизняний ринок. Капітальні вкладення на розвиток та модернізацію підприємства у 2013 році заплановані у розмірі 36 млн. грн.

«Приємно, що на фабриці дбають не лише про інновації, але й дотримуються тих рецептур, якими здавна славиться Львів. Важливим є також і те, що Nestle не лише створює робочі місця, але й показує приклад відповідального ставлення до екології та безпеки праці», - зазначив Віктор Шемчук під час відвідин фабрики.