Sort by
Sort by

На фабриці «Світоч» провели семінар з безпеки харчових продуктів

Back to Press releases

 
Про систему виробництва безпечних харчових продуктів відповідно до нового закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», про відповідальність і контроль, як збалансовуватимуться інтереси виробників і споживачів, чи стане споживач більш захищеним – ці та інші важливі питання обговорювали учасники семінару, котрий 27 квітня відбувся на Львівській кондитерській фабриці «Світоч».

Ініціатор та організатор заходу компанія Nestlé в Україні запросила до діалогу представників Львівської облдержадміністрації, обласного управління ветеринарної медицини, інспекції з питань захисту прав споживачів, державної фітосанітарної інспекції, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.Гжицького, а також крупних підприємств харчової галузі Львівщини. 

Особливої уваги на зустрічі приділили обов’язковому запровадженню системи управління безпеки харчових продуктів на принципах НАССР. Така новація дозволить контролювати весь ланцюг виробництва харчового продукту, що сприятиме виявленню ризиків на ранніх етапах виробництва. Ще одне важливе нововведення – обов’язкове запровадження принципу простежуваності. Харчове підприємство завжди повинно мати точну інформацію: звідки отримало сировину і куди було направлено готовий продукт. 


Голова асоціації «Укркондпром» Олександр Болденюк ознайомив учасників із змінами до законодавства та яким чином їх впроваджувати на виробництві. За його словами, законодавець спростив і зробив прозорими процедури державного контролю у сфері харчової безпеки. Він продемонстрував перелік із 35 документів дозвільного характеру, які скасовуються. Але наголосив, що одночасно значно посилюються покарання за порушення «харчового» законодавства. Харчовикам нагадали, що вже запрацював єдиний компетентний орган, Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держспоживслужба), який пильнуватиме за якістю й безпекою продуктів харчування.

В свою чергу, організатори семінару ознайомили учасників із підходами компанії до питань харчової безпеки, відповідністю вимогам, попередженням й управлінням кризовими ситуаціями. Детально розповіли про роботу центральної лабораторії Nestlé в Україні – перелік аналізів та методик визначення. 

Менеджер по зв’язкам з органами влади Ілона Задворна: «Законодавчі новації, такі як система НАССР та принцип простежуваності, відповідність внутрішнім та зовнішнім вимогам політики алергенів, поводження зі зворотними відходами, попередження потрапляння сторонніх предметів в продукт, принципи зонування та інші аспекти «Доброї виробничої практики» функціонують на «Світочі» та підприємствах Nestlé в Україні відповідно до системи якості Nestlé. Цього року Nestlé святкує 150-річчя. За ці роки компанії вдалось досягнути визначних результатів у створенні безпечних, якісних та смачних продуктів харчування для мільйонів споживачів у всьому світі. Безумовне виконання всіх вимог та принципів щодо безпечності та якості продуктів, які виробляються на фабриках Nestlé, є нашою головною цінністю». 

Довідка:

Nestlé – найбільший виробник продуктів харчування у світі, що працює на засадах раціонального харчування та здорового способу життя. Штат компанії налічує 280 тисяч працівників. Nestlé належать 449 заводів у 83 країнах. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2015 році 88,8 млрд. швейцарських фраків. Продукція Nestlé представлена на ринках напоїв, кондитерських виробів, кулінарних продуктів, дитячого і спеціального харчування, заморожених продуктів, морозива, готових сніданків, мінеральної та столової води, а також кормів для домашніх тварин. Крім виробництва продуктів харчування, Nestlé володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної і фармацевтичної промисловості. Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. З тих пір компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». У травні 2003 року у Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи), продукти швидкого приготування, дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корма для домашніх тварин. Цього року компанія Nestlé S.A. відзначає 150-річчя. 

За подальшою інформацією прохання звертатися до 

Євгенії Корольової, 

 Менеджера по зв’язкам з громадськістю Nestlé в Україні та Молдові 

тел. (044) 490 8000, (044) 496 1031