Організація безпеки праці на підприємствах Nestlé в Україні

Перейти до списку прес-релізівЛис 25, 2014

У листопаді у ТОВ «Техноком» (виробник продуктів швидкого приготування ТМ «Мівіна»), яке з 2010 року входить до групи компаній Nestlé, відбувся семінар з охорони праці для представників виробничих підприємств Харкова.

Подібні семінари є плановими заходами, що ініціюються територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Харківській області та проводяться у підприємствах області. На зустрічі були присутні представники Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, а також фахівці з чотирнадцяти підприємств Харкова.

Семінар був присвячений організації безпечного проведення робіт підрядниками, що є актуальним питанням у сфері охорони праці та вимагає постійного обміну досвідом між спеціалістами цієї галузі. «Ми відповідаємо за кожну людину, яка знаходиться на території нашої фабрики, - зазначив начальник служби охорони праці ТОВ «Техноком» Дмитро Селявін. – Всі ми працюємо заради однієї мети – дотримуватися правил безпеки, щоб наші співробітники поверталися додому здоровими та неушкодженими».

Виробника «Мівіни» було обрано організаторами семінару через високі стандарти, яких дотримуються підрозділи охорони праці на всіх підприємствах Nestlé в Україні. За словами начальника відділу організації державного нагляду та управління охороною праці Олександра Одаренко, господарем семінару обирається підприємство, яке вже проявило себе з позитивного боку в охороні праці. «Будь-який з представників має стійку, надійну, з традиціями службу охорони праці. Метою семінару є обмін професійним досвідом, який служба накопичувала певний час. Фахівці спілкуються, щоб підняти свої знання до більш високого рівня. Сьогодні підприємство «Мівіна» вже досягло певного рівня, воно є підрозділом міжнародної корпорації з власними традиціями і тут нам є чому повчитися», - сказав Олександр Одаренко.

В Nestlé переконані, що сталого успіху можна досягти лише завдяки зусиллям працівників, які своєю працею роблять значний внесок у культуру та результати компанії. Люди – це найбільша цінність компанії, тому Nestlé надає першочергового значення їх всебічному захисту. Для персоналу компанії безпека ніколи не може бути менш важливою за результати роботи, тому належне дотримання техніки безпеки та охорони праці є однією із корпоративних рис Nestlé. Для досягнення цього компанія застосовує «Стратегію з виробничої безпеки, охорони праці та управління ризиками».

З метою підвищення культури безпеки праці та запобігання нещасним випадкам, Nestlé в Україні створила на місцях служби охорони праці, які надають кваліфіковані рекомендації керівникам та працівникам компанії. На базі фабрики «Мівіна» була розроблена внутрішня процедура допуску до робіт співробітників підрядних організацій, яку згодом було поширено також на фабрики «Світоч» і «Торчин». У 2014 році на підприємствах Nestlé в Україні впроваджено нову систему нарядів-допусків, які застосовуються у роботах підвищеної небезпеки. На кожен з дев’яти видів небезпечних робіт повинен виписуватися наряд-допуск, в якому враховуються ризики до, під час та після виконання робіт.

Nestlé в Україні втілює локальну політику щодо техніки безпеки та охорони праці на основі глобальної системи управління охороною праці та технікою безпеки Nestlé. Усі підприємства компанії проходять сертифікацію OHSAS 1801 за участю незалежних акредитованих органів. Nestlé суворо дотримується стандартів ISO 14001 для фабрик та СУОП - NSMS для дистрибуційних центрів та головного офісу.

Для завчасного попередження нещасних випадків на виробництві на всіх підприємствах Nestlé діє обов’язкова «Система управління технікою безпеки та охороною праці», яка відповідає, а подекуди й перевищує вимоги національного законодавства про охорону праці та техніку безпеки. Компанія надає всю необхідну інформацію органам місцевого самоврядування та службам з надзвичайних ситуацій стосовно техніки безпеки та охорони праці та дій компанії у цій галузі.

Директор з корпоративних питань Nestlé в Україні та Молдові Геннадій Радченко: «Успішна діяльність Nestlé, компанії, що є світовим лідером з виробництва продуктів харчування, цілком залежить від довіри споживачів. Ось чому ми дбаємо про якість наших продуктів, безпеку працівників і партнерів, і нашу планету. Наша мета - «0» втрати. Це стосується людей і довкілля. У всіх нас є обов'язок працювати безпечно на робочому місці для того, щоб захистити себе і допомогти захистити колег. Ніхто не повинен брати на себе марні ризики і ніхто не повинен постраждати.»