Sort by
Sort by

Безпечне харчування

Back to Press releases
Відповідальність за безпеку харчування наших споживачів Про систему виробництва безпечних харчових продуктів відповідно до нового закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», про відповідальність і контроль, як збалансовуватимуться інтереси виробників і споживачів, чи стане споживач більш захищеним – ці та інші важливі питання обговорювали учасники семінару, котрий у квітні відбувся на Львівській кондитерській фабриці «Світоч».

Ініціатор та організатор заходу компанія Nestlé в Україні запросила до діалогу представників Львівської облдержадміністрації, обласного управління ветеринарної медицини, інспекції з питань захисту прав споживачів, державної фітосанітарної інспекції, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.Гжицького, а також крупних підприємств харчової галузі Львівщини.

Особливої уваги на зустрічі приділили обов’язковому запровадженню системи управління безпеки харчових продуктів на принципах НАССР. Така новація дозволить контролювати весь ланцюг виробництва харчового продукту, що сприятиме виявленню ризиків на ранніх етапах виробництва. Ще одне важливе нововведення – обов’язкове запровадження принципу простежуваності. Харчове підприємство завжди повинно мати точну інформацію: звідки отримало сировину і куди було направлено готовий продукт. 

У свою чергу, організатори семінару ознайомили учасників із підходами компанії до питань харчової безпеки, відповідністю вимогам, попередженням й управлінням кризовими ситуаціями. Детально розповіли про роботу центральної лабораторії Nestlé в Україні – перелік аналізів та методик визначення.

Впродовж років у Nestlé в Україні інтегровано внутрішню систему менеджменту якості – Nestlé Quality Management System (NQMS), яка покриває всі процеси в компанії на шляху від створення продукту до його споживання. За цією системою уся продукція та послуги відповідають не лише українським законодавчим нормам, але й міжнародним стандартам групи ISO та проходить щорічну зовнішню оцінку незалежними сертифікаційними органами для підтвердження відповідності цим стандартам.  

Nestlé здійснює програми постійного покращення, щоб максимально задовольнити покупців та споживачів. Процес вдосконалення харчової безпеки відбувається щодня – компанія активно інтегрує інноваційні наукові технології у процес виробництва. Створюючи спільні цінності, Nestlé поширює свої знання для інших учасників продовольчого ринку щодо всього ланцюга виробництва – від фермерів та постачальників до клієнтів та споживачів. Адже всі виробники повинні злагоджено забезпечувати такий рівень безпеки продуктів, щоб їх споживання було безпечним. 

Менеджер по зв’язкам з органами влади Ілона Задворна: «Законодавчі новації, такі як система НАССР та принцип простежуваності, відповідність внутрішнім та зовнішнім вимогам політики алергенів, поводження зі зворотними відходами, попередження потрапляння сторонніх предметів в продукт, принципи зонування та інші аспекти «Доброї виробничої практики» функціонують на «Світочі» та підприємствах Nestlé в Україні відповідно до системи якості Nestlé. Цього року Nestlé святкує 150-річчя. За ці роки компанії вдалось досягнути визначних результатів у створенні безпечних, якісних та смачних продуктів харчування для мільйонів споживачів у всьому світі. Безумовне виконання всіх вимог та принципів щодо безпечності та якості продуктів, які виробляються на фабриках Nestlé, є нашою головною цінністю».