Заради здорової їжі

Перейти до списку прес-релізівВер 15, 2016

«Система оцінки харчових властивостей продуктів» – це ефективний шлях до зменшення кількості цукру, солі та жирів у продуктах і водночас збільшення в них кількості поживних речовин (згідно з Європейським журналом харчування).

На 32 категорії розділяє їжу «Система оцінки харчових властивостей продуктів»: починаючи з макаронних виробів, піци та продуктів на основі злаків до супів, печива, сирів, молочних десертів і соусів. Система розраховує певну кількість поживних речовин на кожну порцію, що адаптована під певний вік. Ця плідна робота, яку ми проводимо спільно зі світовими експертами, – основа, яка веде до систематичного покращення харчової цінності продуктів Nestlé. 

Також це платформа розширеної персоналізованої консультаційної бази з харчування для наших споживачів. Враховуючи національні дієтичні рекомендації, «Система оцінки харчових властивостей продуктів» (з метою вдосконалення їхнього складу відповідно до рекомендацій міжнародних організацій з охорони здоров’я) обмежує кількість одних та збільшує кількість інших поживних речовин у кожній категорії продуктів. Наприклад, система забезпечує постачання в організм протеїну та кальцію через молочні продукти, а цільних злаків – через продукти на основі зернових. Після застосування системи в середньому у восьми категоріях продуктів Nestle зменшила кількість солі на 22%, а загальну кількість цукру – на 31%, також знизилася кількість насичених жирів і жирів загалом. Науковцями компанії ведеться робота щодо перевірки того, наскільки реформування згідно з «Системою оцінки харчових властивостей продуктів» допомагає людям харчуватися здоровіше та покращує загальне самопочуття.