Зобов’язання Nestlé – зменшити кількість солі, цукрів та насичених жирів у своїй продукції

Перейти до списку прес-релізівЛип 3, 2017

Nestlé постійно удосконалює харчовий профіль своєї продукції. Ми поступово зменшуємо кількість солі, цукрів та насичених жирів, а також вилучаємо трансжири, що походять з частково гідрогенізованих масел з наших продуктів.

Nestlé, один із провідних світових виробників продуктів харчування і напоїв, взяла на себе зобов'язання до 2016 року вилучити трансжири, що походять з частково гідрогенізованих масел, тобто таких, які містять більше 2 г трансжирів на 100 г загального жиру. Вже сьогодні львівська кондитерська фабрика «Світоч», що належить Nestlé і є одним із основних виробників кондитерських виробів на українському ринку, виробляє продукцію, вміст трансжирних кислот в якій не перевищує норми ВООЗ щодо споживання трансжирів, а саме не більше 1% від добової норми загальної калорійності раціону. Це дорівнює не більше 2,2 г трансжирів в день при середньому рівні споживання 2 000 кілокалорій в день.

Трансжири (трансжирні кислоти) – це різновид ненасичених жирів природнього або штучного походження. Штучні трансжири утворюються як побічні продукти в результаті переробки рідких рослинних жирів у тверді при високій температурі в наслідок процесів гідрогенізації, наприклад, при виробництві маргарину з соняшникової олії. В той самий час, згідно з результатами численних досліджень вчених в усьому світі, надмірне вживання трансжирів вкрай негативно впливає на здоров'я, зокрема значно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Nestlé, як відповідальний виробник, допускає вкрай незначний вміст трансжирів у своїй продукції, який за кількістю не перевищує такий у природних продуктах, наприклад, в м’ясі та молоці жуйних тварин. Компанія щороку проводить понад 100 мільйонів тестів в усьому світі, щоб підтвердити відповідність продукції внутрішнім і зовнішнім стандартам. Так, наприклад, за результатами дослідження харчового профілю по системі 60/40+ було встановлено, що вафлі «Світоч Артек» містять у 11 разів менше шкідливих трансжирів, ніж продукт-конкурент.

Володимир Співак, директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestle в Україні: «Nestlé вбачає свою глобальну мету у покращенні якості життя та сприянні здоровому майбутньому своїх споживачів. Вона залишається тією ж, що і 150 років тому. Ми пропонуємо більш смачний та більш здоровий асортимент продукції. Для нас важливо, щоб наші споживачі дотримувалися більш здорового способу життя. Для цього ми розповсюджуємо та впроваджуємо знання із принципів раціонального харчування. Ми постійно вдосконалюємо наше виробництво, впроваджуючи інновації та інвестуючи у модернізацію і розширення виробничих потужностей, щоб приносити ще більше користі суспільству та відповідати найсуворішим міжнародним та національним стандартам якості».

Якість і безпека продуктів харчування є головним пріоритетом компанії. Впродовж років у Nestlé сформувалася внутрішня система менеджменту якості – Nestlé Quality Management System (NQMS). Вона гармонізована з міжнародними стандартами якості (ISO 9001:2000, ISO 22000:2005, FSSC 22000, регіональні лабораторії Nestlé в Україні акредитовані на відповідність ISO 17025) та проходить щорічну зовнішню оцінку незалежними сертифікаційними органами для підтвердження відповідності цим стандартам та діючим українським законодавчим нормам. При цьому належна якість забезпечується на всіх етапах ланцюжку виробництва – від лану до столу – завдяки впровадженню міжнародно визнаної системи HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), заснованої на принципі аналізу ризиків харчової безпеки та встановлення критичних точок контролю.