Грудне вигодовування - основа здоров'я майбутнього покоління

На початку серпня Nestlé провела безкоштовну лекцію для мам у рамках тижня підтримки грудного вигодовування

Щороку, у перший тиждень серпня, компанія Nestlé в усьому світі відзначає тиждень підтримки грудного вигодовування, у рамках якого проводить пізнавальні заходи, лекції для майбутніх та молодих мам про важливість та необхідність грудного вигодовування. Nestlé заохочує грудне вигодовування малюків, щоб діти росли здоровими та в повній мірі розвивали свій потенціал. Основа майбутнього здоров’я дитини закладається впродовж перших 1000 днів життя – з моменту зачаття до другого дня народження, тому дуже важливо, щоб малюки добре харчувались в цей період.

Цього року лекцію для мам провела Тамара Василівна Ільченко, провідний спеціаліст МОЗ України з питань грудного вигодовування, практикуючий лікар-неонатолог. Тамара Василівна розповіла аудиторії про те, що повинна знати мама-годувальниця, починаючи з загальних фактів про користь грудного вигодовування та поглиблюючи знання щодо психології батьків та новонародженої дитини, фізіологічних основ годування, сучасних практик годування, харчування в період вагітності та при грудному вигодовуванні.

Грудне молоко — ідеальний продукт харчування та кращий початок життя для дитини. Саме тому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує виключно грудне вигодовування впродовж мінімум перших шести місяців життя дитини. Важливо знати, що грудне вигодовування приносить користь не лише дитині, але й матері. Немає нічого кращого для здорового росту малюка, ніж грудне вигодовування материнським молоком. Воно збагачене всіма необхідними поживними речовинами для чудового самопочуття малюка. Крім того, дитині необхідний тісний контакт з мамою, щоб відчувати себе в безпеці, а годування – найкращий спосіб спілкування з новонародженим.

Лекцію можна було подивитися у прямому ефірі через інтернет.  https://www.youtube.com/watch?v=56K2lp0hJ5I

Створюючи спільні цінності, Nestlé турбується про своїх співробітників на підприємствах. За Політикою компанії захисту материнства, молоді мами можуть користуватися гнучким графіком роботи та перервами на годування груддю. Ця політика також забезпечує сприятливі умови для годування груддю, що включає мережу з більш ніж 277 місць для грудного годування на робочих місцях по всьому світу.