Sort by
Sort by

Популярні міфи про дитяче харчування

 

Усім батькам хочеться, щоб їхня дитина росла сильною і здоровою. Величезне значення в цьому має правильне харчування малюка з перших днів його життя. Саме тому питанням якості продуктів для дітей завжди приділяється підвищена увага. І, на жаль, щоразу виникають чутки про те, що якийсь продукт або один з його компонентів нібито «не цілком безпечний» для здоров'я дитини. Наскільки обґрунтовані ці твердження? Ми розвіємо три найпопулярніших міфи.

Міф 1

Тривалий термін зберігання продуктів дитячого харчування в баночках пов'язаний з тим, що в нього додані консерванти та інша «хімія».

Використання консервуючих добавок - далеко не єдиний спосіб збільшити термін зберігання. Наприклад, в дитячому харчуванні GERBER® тривале зберігання досягається шляхом теплової обробки і стерилізації. У процесі виробництва контакт людини з продукцією повністю виключений. Будь-які мікроорганізми при цьому повністю знищуються, а появі нових перешкоджає герметичність упаковки.

Застосування деяких консервантів в дитячому харчуванні дозволено законом України. Але ми не використовуємо і їх, застосовуючи в наших продуктах лише натуральні лимонну кислоту і вітамін С. І в цьому наша очевидна відмінність.

Міф 2

У деяких продуктах дитячого харчування використовуються ГМО.

Використання ГМО в дитячому харчуванні просто заборонено законом. Якщо говорити про Україну, то кожен продукт дитячого харчування регулярно піддається найсуворішим перевіркам з боку Міністерства Охорони Здоров’я України. До продажу допускаються тільки ті продукти, в яких не було виявлено ГМО.

Міф 3

У продуктах дитячого харчування використовують пальмову олію.

При виробництві дитячого харчування використовується тільки фракція пальмової олії - пальмовий олеїн. Олеїн є джерел пальмітинової кислоти, яка міститься в грудному молоці матері. Саме для максимального наближення до складу грудного молока провідні виробники дитячого харчування використовують цей інгредієнт. Пальмовий олеїн має статус безумовно безпечного інгредієнта, що підтверджено тривалою історією його застосування та низкою міжнародних досліджень.