Менше цукру смакує так само добре завдяки Nestlé science

Гру 6, 2016

 

Уявіть собі, що ваша улюблена шоколадка смакує так само добре, але містить набагато менше цукру.

Скоро це може стати реальністю. Використовуючи лише натуральні інгредієнти, дослідники Nestlé знайшли можливість структурувати цукор по-іншому. Тож, навіть коли його буде в шоколаді набагато менше, для рецепторів на вашому язику шоколад залишиться майже таким самим солодким, як і раніше.

Новий швидкорозчинний цукор дасть Nestlé змогу значно зменшити загальну кількість цукру в кондитерських виробах, залишаючи чудовий смак.

Стефан Катсікас, головний технічний директор Nestlé, зазначив: «Це дійсно новаторське дослідження, на яке надихнула природа, воно потенційно може знизити вміст цукру до 40% у наших кондитерських виробах. Наші дослідники відкрили абсолютно новий спосіб використання традиційних природних інгредієнтів».

Nestlé патентує своє відкриття та почне використовувати новий цукор у цілій низці своїх кондитерських виробів з 2018 року.

Дослідження збільшить внесок Nestlé у досягнення її зобов’язання щодо зниження цукру в своїх продуктах.

Це одне з цілої низки зобов’язань компанії щодо харчування. Включаючи покращення поживної складової продуктів завдяки зменшенню кількості цукру, солі та насичених жирів, які вони містять, та збільшенню кількості вітамінів, мінералів та цільних злаків.