Дослідження Nestlé можуть допомогти у виробництві ефективних пробіотиків

Лис 16, 2015

 

Вчені Nestlé довели, що деякі пробіотики, які пройшли пастеризацію, діють на клітини та забезпечують кращий баланс імунної системи, ніж їх "живі" еквіваленти. Це допоможе вченим у розробці більш ефективних продуктів з пробіотиками, таких як дитячі суміші та напої з тривалим терміном зберігання.

Пробіотики - це бактерії, необхідні для імунної системи людини. В основному вони використовуються в харчових продуктах. Пробіотики з термообробкою втрачають здатність до відтворення. У Nestlé хотіли дослідити, чи забезпечують вони користь для здоров'я у цьому вигляді, як і раніше.

Дослідження Nestlé опубліковане в журналі «Allergy and Clinical Immunology» (пер. Алергія та Клінична імунологія) виявляє, як живі та форми пробіотиків після термообробки штаму «Lactobacillus paracasei NCC +2461» впливають на імунні клітини через епігенетичні: спосіб вираження наших генів - це результат нашого довкілля.

Вчені виявили, що обидві форми пробіотиків призвели до збільшення виробництва інтерлейкіну-10 (IL-10), білок, який є життєво важливим для нашої імунної системи, але пробіотик в термообробці був більш ефективним.

Фірмовий штам Nestlé , НКК +2461 в даний час використовується в продукції, у тому числі ферментоване молоко Chamyto в Бразилії, дитяче харчування Cerelac в Чилі та формула живлення Nutren Optimum.