Долаючи труднощі заради здоровішої їжі

Лют 17, 2016

Система реформування продуктів Nestlé – це, згідно з Європейським журналом харчування, ефективний шлях до зменшення кількості цукру, солі та жирів у продуктах і, водночас, збільшення в них кількості поживних речовин.

Система профілювання харчів Nestlé розділяє їжу на 32 категорії. Починаючи від макаронних виробів, піци та продуктів на основі злаків до супів, печива, сирів, молочних десертів та соусів. Система розраховує певну кількість поживних речовин на кожну порцію, що адаптована під певний вік.

Головний технічний директор Nestlé Стефан Катсікас зазначив: «Ця плідна робота, яку ми проводимо спільно зі світовими експертами, – основа, яка веде до систематичного покращення харчової цінності наших продуктів. Також це платформа для запуску розширеної персоналізованої консультаційної бази з харчування для наших споживачів».

За допомогою використання національних дієтичних рекомендацій Система профілювання харчів Nestlé обмежує кількість одних та збільшує кількість інших поживних речовин у кожній категорії продуктів. Наприклад, система забезпечує постачання в організм протеїну та кальцію через молочні продукти, а цільних злаків – через продукти на основі зернових.

Після впровадження Системи профілювання харчів Nestlé компанія перевірила склад 99 своїх найбільш популярних продуктів у США та Франції у 2009-2010 роках та порівняла їх з тими самими продуктами у 2014-2015 роках.

Застосувавши Систему профілювання харчів в середньому у восьми категоріях продуктів, Nestlé зменшила кількість солі на 22%, а загальну кількість цукру – на 31%. Також знизилася кількість насичених жирів та жирів загалом.

Науковцями ведеться робота щодо перевірки того, наскільки реформування згідно з Системою профілювання харчів Nestlé допомагає людям харчуватися здоровіше та покращує загальне самопочуття.