Сім шляхів їсти менше солі, не поступаючись смаком

Кві 14, 2016
Сподіваєтесь зменшити кількість солі в денному раціоні харчування і при цьому не втратити смак їжі? Дамо сім порад, які допоможуть насолоджуватись здоровими та смачними стравами.

 
  1. Норма вживання

Здоров’я в цифрах


Зменшити кількість вживання солі, не знаючи конкретних цифр, важко. Світова організація охорони здоров’я рекомендує вживати 5 грамів солі на день – це приблизно одна повна чайна ложка. Пам’ятаючи про це, контролювати вміст солі в їжі буде легше. Щоб дізнатись, скільки солі можна вживати саме вам, проконсультуйтесь зі спеціалістом (лікарем або дієтологом). 

 

2. Купуйте з розумом 

Звертайте увагу на те, що берете до свого кошика

 

Прочитавши склад продукту, ви легко дізнаєтесь, які з ваших улюблених страв містять більше або менше солі. Ми пропонуємо багато варіантів зі зменшення вживання солі і працюємо над тим, щоб знизити вміст солі навіть у наших солоних продуктах. 

 

3. Менше солі при приготуванні

Викресліть сіль з кулінарної книги


У кожному рецепті нам часто радять додавати дрібку солі до страви, але більшість з нас додають сіль ще раз безпосередньо перед вживанням. Навіщо солити двічі? Замість того щоб додавати сіль в обов’язковому порядку до кожної страви, просто дайте можливість кожному додати сіль за смаком. 


4. Знайдіть рецепти з малим вмістом солі 

Відкривай, створюй, розповідай! 


В інтернеті ви знайдете величезну кількість рецептів на будь-який смак з малим вмістом солі. У Nestlé також є великий вибір рецептів з низьким вмістом солі. Обирайте те, що вам підходить, додавайте власний штрих і розповідайте усьому світу.


5. Спробуй, перш ніж посолити

Поруште звичку усього життя Ваша страва насправді потребує солі? 


Більшість людей додають до страв сіль лише тому, що це своєрідний ритуал перед вживанням. Спробуйте страву перш ніж додати до неї сіль, можливо, вона сподобається вам навіть більше або ви просто не відчуєте різниці. 


6. Вчіться насолоджуватись їжею без солі

Вся справа у смаку


Не бійтесь знижувати рівень солі, ваші смакові рецептори швидко звикнуть до цього. З 2005 року ми поступово зменшуємо вміст солі в нашій продукції, щоб дати покупцям змогу звикнути до смаку. 


7. Відкривайте для себе нові смаки

Додавайте трави та спеції


Сіль – не єдина приправа для страв. Спробуйте знайти відповідні приправи з вмістом солі і додавайте їх до страв. Кухарі Nestlé завжди шукають шляхи покращити смак продукції, використовуючи різні трави та спеції замість солі.